Crescătoriile industriale îndoapă animale perfect sănătoase cu antibiotice și ne pun tuturor viața în pericol

   În crescătoriile industriale, animale perfect sănătoase sunt pompate cu antibiotice pentru a produce mai multă carne, mai rapid și mai ieftin. Pe lângă cruzimea de neimaginat cu care sunt tratate animalele, această practică mai are un efect advers: apariția unor super-bacterii care ne pot ucide!
Mai multe țări europene au redus deja drastic utilizarea antibioticelor în crescătorii, iar miniștrii UE negociază acum noi reglementări pentru impunerea unor astfel de măsuri în toată Europa.
   Reducerea cruzimii față de animale și salvarea de vieți omenești sunt priorități atât de evidente, încât până și McDonald’s a declarat că nu va mai vinde carne de pui crescuți cu anumite antibiotice în Statele Unite. Dar lobbyiștii producătorilor de carne și de medicamente fac tot ce pot pentru a opri schimbările legislative în Europa.
Miniștrii europeni se vor întâlni mâine, iar mulți dintre ei sunt încă indeciși. Hai să lansăm un apel cu un milion de voci pentru a scoate în afara legii folosirea abuzivă a antibioticelor în crescătoriile de animale. Vom înmâna petiția noastră tuturor miniștrilor, cerându-le să pună capăt acestui tratament criminal. Iar după victoria în Europa, vom continua lupta în restul lumii. Semnează acum și trimite vestea mai departe: 
   https://secure.avaaz.org/ro/antibiotics_factory_farms_loc/?bKPcSeb&v=58119
  Organizația Mondială a Sănătății a avertizat inistent că din cauza super-bacteriilor, antibioticele folosite pentru combaterea unor boli contagioase ca tuberculoza sau pneumonia vor deveni ineficace. Să nu uităm că medicina modernă se bazează foarte mult pe antibiotice, inclusiv în tratamentul cancerului și chirurgie. Un studiu de amploare estimează că 10 milioane de oameni vor muri în fiecare an până în 2050 din cauză că antibioticele nu își vor mai face efectul.
   Administrarea constantă de antibiotice în doze mici duce la apariția super-bacteriilor. E adevărat că utilizarea abuzivă a acestor produse de către om contribuie la creșterea rezistenței, dar se iau prea puține măsuri pentru a reduce cantitățile uriașe de antibiotic administrate animalelor: în UE și SUA, două treimi din cantitatea totală de antibiotice e folosită în crescătorii!
   Danemarca, Suedia, Norvegia și Olanda au dovedit că e posibil să produci carne cu mult mai puține antibiotice, dar cum produsele de carne și bacteriile circulă peste granițe, e important să convingem și alte țări să le urmeze exemplul. 
   Multe voci cer închiderea definitivă a acestor ferme industriale periculoase. Noile reglementări europene nu merg atât de departe, dar reprezintă un pas important pentru îmbunătățirea vieții animalelor și a sănătății oamenilor. Experții ne avertizează însă că miniștrii nu simt o presiune puternică din partea cetățenilor pentru luarea de astfel de măsuri - de aceea e foarte important să acționăm în forță!  
   Semnați petiția și trimiteți vestea mai departe. Când vom ajunge la un milion de semnături, Avaaz va lansa sondaje de opinie și va colabora cu țările partenere pentru a înmâna petiția miniștrilor înaintea votului: 
   https://secure.avaaz.org/ro/antibiotics_factory_farms_loc/?bKPcSeb&v=58119

   Milioane de membri Avaaz au luptat pentru protejarea balenelor, a păsărilor crescute în ferme industriale și a multor altor animale. Haideți să ne unim din nou forțele pentru a proteja fundamentul medicinei noastre moderne și a obține o victorie crucială pentru animale și pentru noi toți.
   Cu speranță,
   Alex, Allison, Laila, Alice, Antonia, Alaphia, Ricken și restul echipei Avaaz