Opriți vânzările de arme către Arabia Saudită   Arabia Saudită bombardează școli, spitale și chiar nunți în Yemen, iar armele folosite în aceste atacuri oribile sunt cumpărate din Europa, SUA și Canada. E timpul să acționăm: în următoarele 48 de ore, avem o șansă istorică de a opri fluxul de arme către Arabia Saudită.
   Peste doar două zile, Parlamentul European ar putea vota în favoarea unui embargo asupra armelor în spațiul UE, dar puternicul lobby saudit îi face pe unii politicieni să ezite.
   E mai important ca niciodată să le arătăm acestor lideri că oamenii din toate colțurile lumii sunt cu ochii pe ei și le cer să spună un NU ferm Arabiei Saudite și atrocităților comise de aceasta. Semnați acum petiția urgentă pentru un embargo asupra armelor. Cu suficient sprijin din partea noastră, această inițiativă poate deveni realitate: 
   https://secure.avaaz.org/ro/saudi_arms_deal_ro/?bKPcSeb&v=72839&cl=9497098045
   Putem ajuta la oprirea războaielor și prin blocarea resurselor care le alimentează. În urmă cu câțiva ani, un embargo ar fi fost de neimaginat: regimul saudit și guvernele vestice se aflau în relații prea apropiate. Între timp, problemele majore din sfera drepturilor omului din Arabia Saudită au pus Vestul în imposibilitatea de a-și păstra poziția. Europa ar putea vota acum pentru un embargo, dacă presiunea publică e suficient de puternică.  
   O bombă saudită a ucis peste 200 de oameni la o nuntă, iar conform unui raport șocant al ONU care a fost dezvăluit recent, civilii care încercau să fugă au fost împușcați din elicoptere. Arabia Saudită a început să lanseze aceste atacuri anul trecut, ca o nouă manevră în războiul cu Iranul. Ambele părți implicate în acest conflict au comis atrocități. Și deși votul Parlamentului European nu poate pune capăt acestui măcel peste noapte, el va trimite un puternic semnal politic: UE nu va mai face comerț cu arme cu un regim care bombardează civili. Iar următorul pas va fi să convingem toate guvernele să nu mai alimenteze acest conflict cu armament.
   Nu doar regimul saudit profită de pe urma acestor afaceri. Industria de armament din Europa câștigă miliarde de dolari de pe urma măcelului din Yemen! Iar dacă nu ne vom uni forțele pentru a cere un embargo, acești miliardari și Arabia Saudită vor face un lobby intens pentru a continua un conflict oribil. 
Wael, un membru Avaaz care a supraviețuit bombardamentelor zilnice din Yemen, ne amintește că ”istoria îi va ține minte pe cei care ajută la instaurarea păcii”. Hai să ne unim forțele pentru Wael, pentru familia lui și alte milioane de oameni care au nevoie de noi. Semnați acum petiția urgentă. Mai avem doar 48 de ore pentru a opri vânzările de arme către Arabia Saudită: 
   https://secure.avaaz.org/ro/saudi_arms_deal_ro/?bKPcSeb&v=72839&cl=9497098045

   Puterea comunității noastre vine din apropierea pe care o simțim între noi și din posibilitatea de a ne uni vocile în număr mare și a acționa în situații care altfel ar fi trecute sub tăcere. Hai să ne unim din nou forțele și să facem tot ce putem pentru a ajuta milioanele de oameni din Yemen a căror viață e în pericol. 
   Cu speranță, 
   Danny, Rewan, Alice, Mohammad, Alex, Antonia, Emma și restul echipei Avaaz