Evenimentul mondial “8 ore peste program pentru o cauză bună” a debutat cu succes la Galaţi   Organizat anual (de 12 ani) în marile oraşe ale lumii, de doi ani şi în România, evenimentul 8 ore peste program pentru o cauză bună” s-a desfăşurat, în premieră, şi la Galaţi.

   Galaţiul a găzduit prima ediţie a evenimentului 8 ore peste program pentru o cauză bună”, un think tank în care profesionişti din diverse domenii lucrează voluntar pentru organizaţii non-profit din comunitate, având opt ore la dispoziţie pentru a încheia cu succes proiectul pentru care au ales să doneze timp şi expertiză.

   Evenimentul s-a desfăşurat în noaptea de vineri spre sâmbătă, 18-19 martie 2016, între orele 19:00 şi 03:00, la Centrul de Dezvoltare SMART din Galaţi, reunind peste 30 de experţi din IT, web design, graphic design, organizare de evenimente, marketing şi comunicare ce activează pe piaţa muncii din Galaţi ca freelanceri sau ca angajaţi la firmele TheCon, Comdata, Selir şi WindRiver.

   Împărţiţi în patru echipe, aceştia au lucrat în cele opt ore pentru trei asociaţii şi fundaţii din Galaţi, după cum urmează:

  - Fundaţia Bunul Samaritean, căreia i-au elaborat o nouă identitate vizuală şi o strategie de marketing, inclusiv materiale promoţionale;

  - Asociaţia Egosano, căreia i-au construit strategia de marketing pentru proiectul Diabet în şcoală”, prin care asociaţia le face educaţie pentru sănătate elevilor claselor a VII-a şi a VIII-a din municipiul Galaţi;

  - Fundaţia Comunitară Galaţi, căreia i-au construit website-ul evenimentului SemiMaraton Galaţi, pe care Fundaţia îl organizează anual din 2014.

   Trebuie spus că o a patra echipă a început seara lucrând pentru New York Crew, căreia urma să îi elaboreze strategii eficiente de marketing şi de fundraising pentru proiectul socio-sportiv Change, dar, până la sfârşitul serii, New York Crew s-a retras din cadrul evenimentului.

   Sarcinile asumate de cele trei echipe au fost finalizate într-o proporţie ridicată până la sfârșitul celor opt ore, dar nu au fost complet finalizate, motiv pentru care profesioniştii voluntari şi-au luat angajamentul că vor continua relaţia cu fundaţiile cel puţin până la îndeplinirea misiunilor asumate.

   “8 ore peste program pentru o cauză bună” a fost iniţiat în 2004 în Olanda. 2011 a fost anul în care evenimentul a devenit internaţional, fiind preluat de patru oraşe din afara Olandei: Berlin, Cairo, Londra şi Madrid. Ulterior, a căpătat amploare, iar în 2014 a pătruns şi în România. În 2016, echipe de profesionişti au lucratsimultan în Bacău, Braşov, Bucureşti, Sibiu şi Galaţi. Peste tot în lume, evenimentul a avut loc în aceeaşi zi.