O semnătură și președintele Obama poate salva rezervația marină Papahānaumokuākea   Cea mai mare rezervație marină din lume ar putea fi creată în câteva săptămâni, cu o simplă semnătură din partea lui Obama. Dar lobbyiștii companiilor de pescuit din Hawaii sunt extrem de vehemenți și fac tot ce pot pentru a opri acest acord. În lipsa unui puternic val de susținere din partea publicului, rezervația e în pericol. Soarta delfinilor, a broaștelor țestoase, a rechinilor și altor mii de specii depinde literalmente de noi.
   Surse din interior spun că Obama așteaptă un semnal din partea comunității noastre internaționale, pentru că protejarea oceanelor e o problemă globală, iar un eșec în această direcție ar pune în pericol nu doar speciile marine, ci și supraviețuirea noastră. Semnați acum petiția de mai jos cu un singur click pentru a-i arăta sprijinul nostru. Când vom strânge suficiente semnături, vom trimite această petiție direct la Casa Albă și administrației locale din Hawaii, care are nevoie de ajutorul nostru:
   https://secure.avaaz.org/ro/papahanaumokuakea_loc/?tKPcSeb
   Experții spun că pentru a ne salva oceanele, trebuie să protejăm cel puțin 30% din suprafața lor, cât mai curând posibil. Această rezervație ar fi un pas important în această direcție: situată într-o zonă sacră pe care localnicii o numesc Papahānaumokuākea și o consideră locul de origine a legăturii dintre uman și divin, aria protejată ar cuprinde 1.6 milioane de metri pătrați de habitat oceanic unde trăiesc peste 7.000 de specii. Un sfert din aceste specii există doar în aceste locuri - Papahānaumokuākea e o bijuterie a biodiversității noastre, pe care nu ne putem permite să o pierdem. 
   Acest loc este unic și pentru că, potrivit experților, el este un minunat ”refugiu climatic”. Pe măsură ce oceanele noastre se încălzesc, viețuitoarele marine sunt constrânse să se mute în regiuni cu ape mai reci, iar această rezervație e suficient de mare și foarte bine plasată între apele tropicale și zonele cu climă temperată pentru a servi ca refugiu. Ea reprezintă totodată un mediu extrem de propice pentru recifele de corali și biodiversitatea pe care acestea o găzduiesc. 
   Președintele Obama, care e originar din Hawaii, e un erou local și a supervizat deja înființarea mai multor arii protejate importante, dar aceasta ar putea fi o realizare spectaculoasă - pe care o poate anunța personal în cadrul unei conferințe importante care va avea loc aici în luna septembrie.
Am mai luptat pentru rezervații marine și am obținut victorii majore, inclusiv în Hawaii în urmă cu doi ani, când am avut de înfruntat aceeași lobbyiști. Hai să le arătăm tuturor - de la localnici și până la Obama - că cetățenii lumii susțin acest proiect 100%. Semnați acum petiția cu un singur click:
   https://secure.avaaz.org/ro/papahanaumokuakea_loc/?tKPcSeb
   Companiile de pescuit nu au niciun argument valid în această dezbatere. Vor doar să continue să pescuiască o specie de ton în această zonă, după ce au capturat deja 86% din populația acestei specii. În plus, doar 5% din producția lor depinde de această arie și vor fi liberi să pescuiască în alte regiuni. Din păcate, lobbyiștii lor sunt foarte vehemenți - hai să ne asigurăm că vocile noastre vor fi mai puternice decât ale lor!
   Cu speranță,
   Danny, Nick, Luis, Lisa, Nell, Risalat, Ari, Emma și restul echipei Avaaz