Activități de promovare a mediului înconjurător - în cadrul proiectului Eco Junior 2016   Asociația Drumeții Montane, în parteneriat cu 580 de instituții de învățământ din România, au organizat în acest an cel mai mare proiect de turism, sport și ecologie, în cadrul căruia aproape 3.000 de cadre didactice au desfășuat activități, în perioada Ianuarie – August, sub un singur nume „Eco Junior 2016”.

   Scopul proiectului „Eco Junior 2016” a fost acela de a educa copiii în spirit ecologist, dobândirea unei atitudini mediu-protective și implicarea în activități eco-recreative prin joc.

   Interacțiunea profesorilor și a reprezentanților Asociației „Drumeții Montane” cu elevii, prin ieșiri în aer liber sau organizare de activități, este cea mai eficientă acțiune de promovare a mediului înconjurător și a unui stil de viață sănătos. Formele de educație în natură sunt un tip de activitate care pot îndeplini cu succes obiective precum conștientizarea opiniei publice asupra importanței conservării naturii, educarea copiilor și chiar a oamenilor mari.

   Copiii implicați au participat pe echipe la diverse activități în funcție de vârsta lor și au învățat că este foarte important să lucreze împreună, să se sprijine și să dobândească abilități specifice.

   Proiectul „Eco Junior” va continua și în anul 2017, pentru că tot ceea ce se întâmplă în mediul înconjurător se reflectă direct în viețile noastre, ale tuturor, și trebuie să ne implicăm pentru a le schimba în bine.

 

   Asociația „Drumeții Montane” s-a născut din dorința de a face acel CEVA –  despre care toți vorbim că trebuie făcut, dar niciodată nu intreprindem pasul următor; s-a născut cu speranța că vom fi răspunsul la întrebarea: CINE?