”Înfrățirea de vară” - platformă online care înfrățește oameni din România și Republica Moldova   Basarabenii sunt frații românilor și de acum încolo există o platformă online care face exact asta: înfrățește oamenii din România și Republica Moldova. Ținta: 100 000 de înfrățiri realizate în această vară.

   Dacă ești din Chișinău sau din București, pe siteul www.basarabia-acasa.ro poți să îți găsești un „frate” și chiar să călătorești pentru a vedea celălalt mal de Prut. Ideea a venit din partea organizațiilor unioniste, care anul acesta au înfrățit primăriile și liceele între ele. Sub genericul „Vara înfrățește Țara”, fiecare persoană din România va avea oportunitatea de a vizita gratuit Republica Moldova și fiecare locuitor din Republica Moldova va putea afla tot ce își dorește despre România chiar din teren.

   Startul campaniei a fost dat simbolic printr-un flash-mob la Kilometrul Zero al României (București- Piața Sfântu Gheorghe), la care au participat deopotrivă bucureșteni și basarabeni.

   Nimeni nu te împiedică să îți cauți deja un frate virtual, folosind platforma online basarabia-acasa.ro. Organizatorii invită pe toți doritorii să o facă: „Cel mai bun plan de vacanță este acela în care mergi să îți vezi frații pe care nu i-ai cunoscut decât din manualele de istorie, în care călătorești la mare și la munte, în care vizitezi gospodării cu oameni harnici și primitori. Azi este momentul să ne reîntregim familia și cercul de prieteni, să dăm mână cu mână peste Prut, trecându-l cu încrederea că mâine ne vom regăsi în interiorul unui stat puternic și stabil. Azi este momentul să înfrățim om cu om”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

   După ce pe parcursul ultimului an, 1.000 de primari din România și Republica Moldova au perfectat acorduri de înfrățire și 450 de licee din dreapta Prutului au stabilit parteneriate cu 450 de licee din stânga Prutului, a venit rândul înfrățirii populației din România și Republica Moldova. Organizatorii estimează realizarea anul acesta a 100.000 de înfrățiri între cetățenii celor două state, materializate prin vizite reciproce.

   Platforma Unionistă Acțiunea 2012