O condamnare la moarte pentru elefanți   La fiecare 15 minute, un elefant e ucis brutal pentru colții săi de fildeș. În acest ritm, întreaga specie ar putea dispărea peste doar câțiva ani. Ideea interzicerii comerțului cu fildeș la nivel global câștigă teren, dar Comisia Europeană tocmai a votat împotrivă! 
   Situația e sfâșietoare. În unele regiuni, aceste creaturi magnifice și pline de sensibilitate sunt atât de înspăimântate de oameni încât se deplasează doar pe timp de noapte, iar puii refuză să se dezlipească de cadavrele mutilate ale mamelor. 29 de țări africane care vor să interzică comerțul cu fildeș au declarat recent că dacă Europa nu își va schimba părerea, elefanții vor dispărea. Și ne-au cerut ajutorul. 
   Peste câteva zile va avea loc un important summit internațional, unde am putea obține interdicția de care avem nevoie. Țări cheie ca Franța și Germania dau semne că ar fi dispuse să conteste decizia UE.Țările africane vor înmâna petiția noastră în timpul întâlnirilor la nivel înalt pentru a obține sprijinul necesar pentru o interdicție. Semnați acum petiția urgentă pentru salvarea elefanților și trimiteți acest mesaj tuturor: 
   https://secure.avaaz.org/ro/global_ivory_ban_loc/?bKPcSeb&v=79017&cl=10356286930&_checksum=6cecdf4e4444ffa6a6e10aaeccd30496d602d66f4ff789c7202889700cb6489a  

   Peste tot în lume, vânătoarea, braconajul și pierderea habitatului pun din ce în ce mai multe specii emblematice în pericol de dispariție, iar criza astfel creată e o amenințare pentru noi toți. Cu fiecare specie pierdută, o verigă importantă din lanțul vieții piere pentru totdeauna. Oamenii de știință ne avertizează cădacă vom pierde prea multe astfel de verigi, ecosistemele de care depindem se vor prăbuși. 

   Europa e cel mai mare exportator de fildeș din lume și susține că cea mai bună strategie pentru salvarea elefanților e combaterea comerțului ilegal, permițând continuarea tranzacțiilor legale. Dar braconierii își vând fildeșul pretinzând că este obținut pe căi legale și reușesc să își ascundă crimele. Iar experții spun că legalizarea comerțului cu fildeș în țările în care acesta e interzis total ar putea duce la o creștere exponențială a braconajului. 
   Hai să ne asigurăm că guvernele europene vor renunța la acest plan dezastruos care condamnă și mai mulți elefanți la moarte. Ar fi o tragedie ca copiii și nepoții noștri să cunoască aceste creaturi magnifice doar din cărți și filme. Semnați acum și trimiteți vestea mai departe: 
   https://secure.avaaz.org/ro/global_ivory_ban_loc/?bKPcSeb&v=79017&cl=10356286930&_checksum=6cecdf4e4444ffa6a6e10aaeccd30496d602d66f4ff789c7202889700cb6489a
   Mișcarea noastră luptă de mult timp pentru salvarea animalelor sălbatice. Am contribuit la impunerea unei interdicții a comerțului cu fildeș în Hong Kong, am câștigat o interzicere a pesticidelor care ne ucideau albinele în Uniunea Europeană și am lansat campanii pentru crearea de rezervații naturale în toată lumea. Am cumpărat chiar și o pădure tropicală pentru urangutani! E timpul să ne unim forțele pentru elefanți și să obținem o nouă victorie globală pentru protejarea vieții sălbatice. 
   Cu speranță și determinare,
   Bert, Rosa, Rewan, Emma, Spyro, Marie, Danny și restul echipei Avaaz