Cinci liceeni din Tecuci au instalat în orașul lor primele containere de donații de haine    Asociația Semper Musica – singura organizație din România finanțată de Fundația MTV Staying Alive și MAC AIDS FUND din America -  anunță instalarea a două containere de donații de haine în orașul Tecuci, județul Galați, fondurile pentru acestea fiind strânse de o brigadă locală de voluntari-liceeni de la firmele tecucene și de la Primăria Municipiului Tecuci.

   Florin Bobîrcă, Patricia Văleanu, Bianca Chiper, Georgiana Costea și Ovidiu Nare sunt cei cinci liceeni care au reușit instalarea celor două containere de donații de haine în Tecuci, aceștia reușind, în mai puțin de două luni, să mobilizeze din comunitate suma de 7.400 lei atât de la persoane fizice și firme locale, cât și de la Primăria Municipiului Tecuci. Cele două containere sunt primele din județul Galați, Tecuciul, un oraș cu puțin peste 34.000 de locuitori, alăturându-se astfel orașelor mari care au avut în vedere montarea de astfel de containere pe domeniul public – Cluj, Timișoara, Botoșani, Brașov, Sibiu, București si altele.

   Lansarea oficială a containerelor a avut loc astăzi, 20 iulie 2016, în prezența celor cinci liceeni, colegilor lor, cadrelor didactice, reprezentanților Asociației Semper Musica și comunității. Cele două containere sunt amplasate în Parcul Alexandru Ioan Cuza și pe strada 7 Noiembrie din Tecuci, parcarea supermarketului Penny. Articolele vestimentare donate de către cetățeni vor fi sortate, cele în stare bună curățate, iar apoi donate către persoanele aflate în dificultate din oraș. Cele care nu pot fi donate vor fi trimise către un centru de reciclare de textile.

   Cei 5 liceeni fac parte din Brigada de Voluntari a Colegiului Național „Calistrat Hogaș„ din Tecuci, brigadă dezvoltată în cadrul proiectului ”Voluntar de TECUCI!”, inițiativă organizată în oraș de către Asociația Semper Musica și finanțată prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

   Bogdan M. Istrate, coordonator proiect ”Voluntar de TECUCI!”, menționeză: „Ceea ce au realizat acești tineri într-un oraș mic, așa cum este Tecuciul, este o revoluție comunitară. Au reușit, prin forțe proprii, să convingă firme și persoane fizice să doneze pentru cauza lor, ceea ce ne arată încă o dată puterea tinerilor. Sunt mândru de acești voluntari care transmit mesajul că se poate indiferent de locul unde te afli. Este cu atât mai lăudabil cu cât au reușit să convingă și Primăria Tecuci să îi sprijine, un partener important al nostru în oraș care sperăm să rămână alături de noi pentru cât mai multe astfel de inițiative și astfel, să ne ajute să dăm voce tinerilor tecuceni.„