S.O.S. Republica Moldova!   Platforma Unionistă Acțiunea 2012 solicită Guvernului României să întreprindă o serie de măsuri urgente pentru Republica Moldova. Înființarea Oficiului pentru Gestionarea Relaţiilor cu Republica Moldova, în subordinea directă a primului ministru, elaborarea agendei discuțiilor bilaterale, în contextul organizării pe 30 octombrie a alegerilor prezidențiale de peste Prut și efectuarea unei vizite oficiale la Chișinău de către membrii Cabinetului Cioloș sunt câteva dintre cerințele coaliției unioniste, incluse într-un Apel adresat Executivului de la București.

   „Republica Moldova se află în cea mai dificilă perioadă din ultimii 25 de ani, atât economic, cât și politic și geopolitic, iar relația bilaterală cu România va suferi grave modificări dacă Guvernul României nu va renunța la politica nepăsării în raportul cu cel de-al doilea stat românesc. Premierul Dacian Cioloș și membrii guvernului său trebuie să treacă Prutul, acolo unde 3 milioane de români așteaptă din partea țării-mamă politici corespunzătoare pentru ei”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

   Un alt punct semnalat de unioniști la cea de-a XIV-a ediție a Universității de Vară de la Izvoru Mureșului, care se desfășoară zilele acestea în județul Harghita, este problema retragerii cetățeniei române pentru o parte dintre cetățenii Republicii Moldova, care o redobândiseră când erau minori. Sunt zeci de mii de persoane care atunci când merg să își schimbe actele românești constată că nu mai sunt recunoscuți ca cetățeni români. În acest sens și pentru soluționarea tuturor cererilor enunțate în Apel, Platforma Unionistă Acțiunea 2012 solicită o întrevedere de urgență cu premierul Dacian Cioloș.

   Platforma Unionistă Acțiunea 2012