Avem trei luni ca să scăpăm de Schweighofer și să salvăm pădurile RomânieiSăptămâna asta Schweighofer a primit o lovitură neașteptată. Încrederea că sunt de neatins le-a fost zdruncinată. FSC (Forest Stewardship Council), organizația care le-a certificat afacerile cu lemn, și-a încheiat investigația și a concluzionat că: Schweighofer a achiziționat lemn ilegal în România. A avut un sistem inadecvat de verificare al lanțului de achiziție. A încalcăt legi și reglementări naționale în aprovizionarea sa cu lemn. A dezvoltat un sistem de bonusuri care încurajează tăierile ilegale.

FSC a mai anunțat că oferă companiei Schweighofer trei luni de zile de probă, în care trebuie să demonstreze că ia măsuri corective sau le vor suspenda definitiv certificarea.

Așadar, avem trei luni de zile în care putem genera o schimbare! Împreună vom cere FSC să suspende definitv certificarea către Schweighofer.

Semnează petiția

Pentru Schweighofer este foarte important să-și păstreze certificarea FSC. Pierderea ei este o dovadă clară a vinovăției. Dacă pierde certificatul, pierde clienți. Magazinele de bricolaj nu ar mai putea invoca nicio scuză pentru a-și termina contractele.

Situația este atât de presantă pentru Schweighofer, încât a comunicat oficial că “au existat nereguli și ilegalități semnalate în lanțul de aprovizionare din România.” Este pentru prima oară când compania recunoaște public un astfel de lucru, după mai bine de doi ani în care au insistat că nu este nimic în neregulă cu afacerile lor.

Acum, pentru noi, oameni care vrem să salvăm pădurile de la tăiere, este foarte important ca FSC să ia decizia corectă în februarie și să suspende definitiv certificarea către Schweighofer. Trebuie să facem ca fiecare zi din aceste 3 luni să conteze!

Semnează petiția și hai să construim împreună o campanie prin care convingem FSC să se disocieze de Schweighofer.

Cere FSC să-i suspende definitv certificarea lui Schweighofer

Cu încredere într-un viitor verde,
Raluca Veștemeanu, campaigner de-clic