Campania ECOTIC „Orașe Curate” ajunge în GalațiIn perioada 12 – 16 decembrie 2016, locuitorii municipiului Galati sunt asteptati sa predea corect spre reciclare deseurile electrice si electronice. Pornita in luna mai 2016, campania nationala Orase Curate este o initiativa a Organizatiei ECOTIC, dedicata informarii, constientizarii, precum si colectarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) din mediul urban.

Campania a debutat in Botosani cu rezultate foarte bune (3,4 tone DEEE colectate) si a continuat, in luna octombrie, in alte trei orase din Romania: Drobeta Turnu Severin, Giurgiu si Motru. In luna decembrie, este randul galatenilor sa fie informati si incurajati sa predea corect echipamentele electrice si electronice uzate la punctele de colectare ale partenerilor locali de salubritate.

In Galati, colectarea se va face la cele trei puncte de colectare municipale:

-          Punct Verde – Drumul Viilor, nr.1, de luni pana sambata, intre orele 8:00 – 16:00;

-          Strada Nufarului, nr. 24 -26, de luni pana vineri, intre orele 7:00 – 14:00;

-          Statia de sortare Barbosi, de luni pana vineri, intre orele 7:00 – 14:00.

Se vor acorda premii instant celor care predau o cantitate cumulata de minim 5 kg DEEE, in limita stocului disponibil.

De asemenea, in cazul DEEE de mari dimensiuni, populatia poate face solicitare de ridicare de la domiciliu, la numerele de telefon 0236312282 si 0372741887. In astfel de cazuri, o echipa SP ECOSAL GALATI se va deplasa si va ridica echipamentele electronice uzate.