Gălățenii nu s-au înghesuit să scape de deșeurile elctrice din case: doar 1.826 kg într-o săptămânăBotosani, Drobeta Turnu Severin, Giurgiu, Motru, Galati, acestea sunt „Orasele Curate” asezate pe harta Romaniei, in 2016, de campania nationala ECOTIC dedicata colectarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) din mediului urban. Obiectivele campaniei sunt de informare a populatiei asupra necesitatii predarii corecte spre reciclare a DEEE, precum si de colectare efectiva a echipamentelor uzate.

Campania a debutat in Botosani si a continuat, in luna octombrie, in alte trei orase din Romania: Drobeta Turnu Severin, Giurgiu si Motru. In perioada 12 – 16 decembrie, a fost randul galatenilor sa fie informati sa predea corect echipamentele electrice si electronice uzate la punctele de colectare ale partenerilor locali de salubritate.

Locuitorii municipiului Galati au fost incurajati sa participe la campanie prin acordarea unor premii instant celor care au predat o cantitate cumulata de minim 5 kg DEEE. Au fost colectate 1.826 kg deseuri de echipamente electrice si electronice de la peste 100 de persoane.

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 550 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 90.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC.