Opt ore peste program pentru o cauză bună – la GalațiÎntr-o noapte pe an, zeci de gălățeni se întâlnesc ca să ajute alți gălățeni în a găsi soluții pentru diverse probleme din comunitate. Evenimentul aduce împreună ONG-uri și experți din diverse domenii într-o seară de lucru în care cei din urmă își donează expertiza.
Fundația Comunitară Galați organizează vineri, 31 martie 2017, „8 ore peste program pentru o cauză bună”. Evenimentul este o întâlnire prin care specialiștii din diverse domenii dăruiesc timp și expertiză pentru ONG-urile sau grupurile de inițiativă care au nevoie de suport și consiliere profesională pentru un proiect specific sau pentru desfășurarea activității mai eficient. Evenimentul „8 hours overtime for a good cause”, se petrece după program iar mobilizarea comună se întinde de la ora 19:00 până a doua zi dimineață, la ora 03:00.
Call-ul pentru proiecte a fost deja lansat, termenul limită pentru transmiterea acestora a fost 12 februarie. După selecția cauzelor urmează să începem campania de recrutare a specialiștilor. Voluntarii care doresc să ofere experiența profesională se pot înscrie aici.
La prima ediție, din 2016, au participat ca voluntari profesioniști peste 25 de specialiști IT, web design, graphic design, organizare evenimente, marketing și comunicare ce activează ca freelanceri sau ca angajați în cadrul TheCon, Comdata, Selir și WindRiver. Împărţiţi în echipe, voluntarii au lucrat în cele opt ore pentru trei asociaţii şi fundaţii din Galaţi:

-        - Fundaţia „Bunul Samaritean”, căreia i-au elaborat o nouă identitate vizuală, o strategie de marketing, materiale promoţionale.

-        - Asociaţia „Egosano”, căreia i-au construit strategia de marketing pentru proiectul „Diabet în şcoală”, prin care asociaţia face educaţie pentru sănătate elevilor claselor a VII-a şi a VIII-a din municipiul Galaţi

-          - Fundaţia Comunitară Galaţi, căreia i-au construit website-ul evenimentului SemiMaraton Galaţi, organizat anual începând cu 2014.

Brainstormingul filantropic este un eveniment care se desfășoară de peste 12 ani cu succes în țările occidentale, din 2016 și în Galați.