Salvați elefanții - stop comerțului cu fildeșOmenirea e pe cale să producă dispariția definitivă a elefanților de pe fața Pământului. Situația e atât de gravă, încât aceștia încep să se nască fără colți -- o incredibilă, ultimă aruncare de zaruri în jocul evoluției, care să-i ajute să supraviețuiască în fața cruzimii oamenilor. 
Dar pentru prima dată în istorie, China, cel mai mare importator de fildeș, a anunțat că interzice comerțul cu fildeș. Acum, dacă ne strângem în număr suficient de mare, putem să convingem Europa, cel mai mare exportator de fildeș din lume, să-i urmeze exemplul! 
Anul trecut, am făcut lumină în problema piețelor înfloritoare de fildeș din Europa și am provocat o adevărată furtună. Acum, se creează contextul pentru a le închide. E momentul nostru! Alătură-te apelului urgent cu un singur click, și distribuie-l în toate rețelele -- hai să dăm apelului nostru o amploare atât de mare încât să poată ajuta la încheierea definitivă a comerțului cu fildeș: 
Semnează pentru încheierea comerțului cu fildeș
Către Comisarul European pentru probleme de mediu, Karmenu Vella, și toate guvernele statelor europene:
În calitate de cetățeni ai întregii Europe și ai lumii, vă solicităm să închideți comerțul intern cu fildeș al Europei, să opriți toate exporturile de fildeș și să susțineți eforturile de interzicere a comerțului cu fildeș la nivel global. Europa a fost un lider în lupta împotriva braconajului, dar aceste eforturi sunt subminate de continuarea comerțului legal cu fildeș în țările Uniunii Europene. În contextul interzicerii comerțului cu fildeș în China, Europa trebuie să facă acum tot ce poate pentru a preveni provocarea extincției elefanților.
Semnează pentru încheierea comerțului cu fildeș
Elefanții sunt incredibili – se ajută între ei la nevoie, recunosc moartea și își plâng morții. Procesul de selecție a devenit nenatural din cauza braconajului! Cercetările recente arată că în anumite regiuni africane 98% dintre femelele acestei specii nu mai au colți deloc! 
E clar că piața legală a fildeșului este un paravan pentru comerțul ilegal și perpetuează masacrarea elefanților. De aceea, China închide această piață masivă – o fantastică rază de speranță pentru viitorul acestei specii. Iar exporturile Europei cu fildeș nu au niciun sens. Uniunea Europeană a jucat un rol esențial în lupta împotriva braconajului, iar acum China acționează – pur și simplu nu există scuze pentru ca Europa să permită în continuare comercializarea fildeșului! 
E timpul să-i cerem Europei să-și închidă piețele dedicate acestei mărfi și să pună capăt comerțului cu fildeș. Și, în prezent, Europa chiar ia în calcul această posibilitate. Dacă nu-i arătăm cu degetul pe cei care profită de pe urma comerțului cu fildeș, aceștia ar putea să-și urmărească interesul și să mențină acest comerț sângeros în legalitate: 
Semnează pentru încheierea comerțului cu fildeș
Anul trecut, mai mult de 1,5 milioane de membri ai comunității noastre au transmis un apel în cadrul celui mai mare congres mondial al conservării, pentru a adopta un act de interzicere completă a comerțului cu fildeș – și acest lucru s-a întâmplat. Acum trebuie să ne asigurăm că guvernele noastre respectă acest lucru și să le dăm generațiilor viitoare șansa de a trăi într-o lume în care există creaturi minunate precum elefanții. 
Cu speranță, 
Marigona, Danny, Bert, Spyro, Rewan și întreaga echipă Avaaz