Norvegia trebuie să stopeze vânătoarea tradițională de baleneÎn doar câteva zile, Norvegia va da startul oribilei sale tradiții anuale – masacrul nemilos al câtorva sute de balene. Dar noi avem un plan prin care să le spunem: STOP! 
Balenele sunt niște creaturi magnifice și impresionante. Acum știm că pot comunica între ele prin sunete melodioase și că au emoții asemănătoare cu ale oamenilor. Dar în Norvegia, în fiecare an, aceste ființe extraordinare sunt vânate și ucise, și apoi sfârtecate pentru a fi transformate în hrană pentru animale și ingrediente pentru produse cosmetice. E inacceptabil. 
Norvegia a reușit să ajungă pe tăcute pe primul loc din lume la vânătoarea de balene. Dar dacă demonstrăm acum o indignare globală fără precedent, putem face presiuni asupra Europei să-și închidă porturile pentru balenierele norvegiene. Am reușit în cazul Islandei – hai să o facem din nou! Semnează petiția de mai jos cu un singur click: 
Semnează pentru a spune STOP! vânătorii de balene din Norvegia
Către Guvernul Norvegiei, Comisia Europeană și toți liderii țărilor care permit exportul de carne de balenă: 
În calitate de cetățeni îngrijorați, îi solicităm Guvernului Norvegiei să oprească masacrul balenelor, și tuturor celorlalți să facă tot ce le stă în putere pentru a închide porturile pentru ambarcațiunile norvegiene destinate exportului cărnii de balenă. Decizia dumneavoastră va stabili un precedent care ar putea salva mii de balene în viitor și ar putea opri vânătoarea acestor animale în toată Europa. 
Semnează pentru a spune STOP! vânătorii de balene din Norvegia
Mișcarea noastră și partenerii noștri au convins deja Germania și Olanda să facă demersuri în vederea închiderii porturilor lor pentru balenierele islandeze, au obligat un mare mahăr islandez al afacerilor cu carne de balenă să-și înceteze activitatea, au pus presiune pe Comisia Balenieră Internațională să limiteze vânătoarea „în scopuri științifice” și au ajutat la deschiderea drumului către protejarea a 30% din oceanele planetei, până în 2030. 
Norvegia a scăpat prea multă vreme nesancționată pentru acest masacru neînterupt, iar Guvernul tocmai a anunțat că vrea să dubleze cotele măcelului! Dar nu va fi o afacere profitabilă decât dacă pot exporta, și de aceea se bazează pe porturile europene pentru comerțul lor internațional sângeros. 
Hai să punem capăt comerțului norvegian cu carnea acestei specii minunate. După ce vom strânge 1 milion de semnături, Avaaz va face tot posibilul să creeze adevărate furtuni de PR, până când toate porturile din Europa le vor interzice accesul și norvegienii vor pune capăt odată pentru totdeauna vânătorii de balene. Semnează acum și vorbește-le tuturor despre campanie – hai să facem valuri ca să salvăm balenele! 
Semnează pentru a spune STOP! vânătorii de balene din Norvegia
Ne-am luat avânt pentru a pune capăt acestui măcel barbar. Dar ne luptăm cu un lobby brutal pro-vântoarea de balene – trebuie să cântăm noi pentru ele, căci singure nu se pot apăra. Hai să strigăm atât de tare încât să nu putem fi ignorați și să ajutăm la interzicerea vânătorii de balene, odată pentru totdeauna. 
Cu speranță, 
Rewan, Caroline, Diego, Allison, Emma, Danny, Alice și întreaga echipă Avaaz