Închideți lagărul de concentrare pentru persoane gayÎn Cecenia, persoanele gay sunt luate și duse în lagăre în care sunt torturate, iar aceste locuri sunt exact atât de îngrozitoare pe cât sună. Bărbații sunt electrocutați, sunt torturați până ce dau în vileag numele altor persoane gay, și sunt bătuți atât de rău încât unii dintre ei au murit.
Identificarea persoanelor gay și târârea lor în lagăre pare un lucru pe care doar naziștii l-ar face. Este ceva extrem de tulburător și de revoltător, dar există un plan pentru desființarea lor. 
Avaaz va amplifica în mass media apelul curajoșilor activiști locali și va folosi reacția noastră globală și masivă pentru a forța încheierea represiunilor. Semnează petiția de mai jos cu un singur click și spune-le tuturor despre ea – hai să strângem un milion de semnături: 
Închideți lagărele în care sunt torturate persoanele gay
Către Președintele Putin și toate autoritățile din Rusia:
În calitate de cetățeni îngrijorați din toată lumea, vă solicităm ferm să opriți represiunile împotriva persoanelor homosexuale din Cecenia și să acționați conform valorilor justiției și toleranței.
Închideți lagărele în care sunt torturate persoanele gay 
Este atât de înfiorător, încât pare de necrezut, dar Cecenia este controlată de multă vreme de persoane care încalcă flagrant drepturile omului și care au susținerea Rusiei. Când au fost întrebați despre lagărele în care sunt torturați oameni, oficialii ceceni au negat existența persoanelor gay cu totul, spunând: „Dacă asemenea oameni ar exista în Cecenia, poliția nici n-ar avea de ce să-și facă griji în privința lor, pentru că rudele lor i-ar fi trimis deja într-un loc de unde nu mai e cale de întoarcere.”
Iar acum, respectatul International Crisis Group a confirmat mărturiile persoanelor care au scăpat din lagăre și diseminează informațiile pentru a capta atenția lumii întregi.
Așa că hai să folosim acest moment și să construim o reacție masivă care să aducă rușinea asupra Rusiei, Ceceniei și acestor practici barbare. Alătură-te apelului dând click mai jos, apoi trimite-le campania tuturor:   
Închideți lagărele în care sunt torturate persoanele gay 
Se întâmplă atâtea lucruri în lume în acest moment, care par scăpate de sub control. Dar în fiecare zi avem de ales – fie să privim inerți desfășurarea ororilor, fie să facem ceva în privința lor. Hai să alegem cu toții să acționăm, să alegem iubirea și unitatea, și să le direcționăm către oamenii îngroziți din Cecenia și către familiile care riscă să piardă pe cineva iubit.Se întâmplă atâtea lucruri în lume în acest moment, care par scăpate de sub control. Dar în fiecare zi avem de ales – fie să privim inerți desfășurarea ororilor, fie să facem ceva în privința lor. Hai să alegem cu toții să acționăm, să alegem iubirea și unitatea, și să le direcționăm către oamenii îngroziți din Cecenia și către familiile care riscă să piardă pe cineva iubit. 
Cu speranță și hotărâre,
Rewan, Emma, Fatima, Sarah și întreaga echipă Avaaz