Apele noastre sunt sufocate de plasticPână în 2050, în oceanele noastre vor exista mai multe gunoaie de plastic decât pești. 

Este rușinos. Jumătate din plasticul produs este folosit o singură dată și apoi aruncat, astfel că ajunge să sufoce apele mărilor și animalele care trăiesc în ele. 

Dar în doar câteva zile, guvernele noastre pot schimba cursul lucrurilor, la summitul istoric în cadrul căruia vor pune bazele angajamentului lor pentru oceane curate. Indonezia, poluatorul numărul 2 în lume, a fost convinsă prin presiuni publice să își ia angajamentul că va reduce deșeurile din plastic cu 70%! Acum trebuie să ne concentrăm pe ceilalți poluatori de top. 

Dacă un milion dintre noi susțin un apel global, Șeful Programului pentru Mediu al ONU va vorbi despre petiția noastră la tribuna summitului și va lucra împreună cu noi pentru a pune presiuni asupra statelor să interzică plasticul de unică folosință, pentru a da voie oceanelor să respire din nou. Semnează și tu: 
Click pentru salvarea oceanelor!

Indiferent de locul în care trăim, suntem conectați, prin chiar faptul că respirăm, cu oceanele noastre. Cea mai mare parte a oxigenului este generat de ele. Ele echilibrează clima și vremea, transformă apa în nori și ne dăruiesc ploaia. Oceanele noastre oferă adăpost pentru aproape 80% dintre toate viețuitoarele de pe planetă. Fără oceanele noastre, n-am putea trăi. 

Noi, oamenii, am distrus sănătatea oceanelor, iar acum trebuie să o reparăm. Vestea bună este că mai mult de jumătate dintre deșeurile de plastic din oceanele noastre provin din doar cinci state. Dacă atenția globală se concentrează acum pe cei mai mari poluatori, putem crea schimbare sistemică globală pentru ape fără deșeuri de plastic. Lipsește doar impulsul – și aici intrăm noi în scenă. 

Hai să dăm o amploare masivă apelului nostru prin care le cerem guvernelor oprirea procesului de sufocare a oceanelor. După ce se vor strânge un milion de semnături, Avaaz va lansa campanii concentrate pe poluatorii de top, pentru a intensifica presiunile asupra acestora și a le solicita să acționeze. 

Click pentru salvarea oceanelor!

Comunitatea noastră a luptat neînfricat pentru protejarea magnificelor păduri tropicale și a unor zone vaste din oceanele noastre. Acum suntem în al doisprezecelea ceas: trebuie să-i venim de hac poluării cu plastic, pentru că altfel ne va veni ea nouă de hac. 

Cu speranță și hotărâre, 

Dalia, Lisa, Alice, Carol, Danny și întreaga echipă Avaaz