Semnează petiția pentru schimbarea României: ”Tare-n drepturi!”Prezentul nu e deloc roz. Multe din instituțiile statului sunt sub control politic. Iar numărul aleșilor cu probleme de corupție este în creștere față de anii precedenți. Dezincriminarea faptelor de corupție rămâne în continuare printre preocupările principale ale guvernanților și OUG 13 se reîntoarce îmbrăcând noi forme. 

Vrem să schimbăm această stare de fapt, și impilict România. Îți spunem poate cu prea mare sinceritate: fără tine însă nu se poate. Așa că ia-ți un moment și o ceașcă de cafea sau de ceai și lasă-ne să te întrebăm cum arată țara în care vrei să trăiești în viitor.

După protestele din iarnă, fiecare s-a întrebat ce urmează. Această incertitudine și ezitare a devenit foarte evidentă, iar politicienii au realizat că pot să o exploateaze. Acum încearcă din nou să obțină ce și-au dorit de la bun început. În urma ieșirii în stradă, mulți au rămas cu sentimentul că protestele nu sunt suficiente și că, în lipsa unui proiect unificator, fiecare își va vedea de propria viață.

Așa că întrebarea despre cum va arăta viitorul rămâne una dintre cele mai dureroase întrebări ale generației noastre. Dintre miile de răspunsuri posibile, te provocăm să nu te lași copleșit de prezent, să-l înfruntăm și să decidem cum va arăta viitorul.

Un țel ambițios? E adevărat. Însă regulile sunt cu totul altele după aceste proteste și ne dau o nouă speranță. Sondajele repetate în rândul comunității de-clic au cizelat cel mai clar set de revendicări #rezist. Acestea au fost filtrate, analizate și dezbătute ore întregi cu experți, lăsând nervii din stradă deoparte. Dacă ne dorim ca România să fie diferită peste un an sau doi, sau poate chiar patru, trebuie să ducem aceste revendicări mai departe. Altă variantă nu avem. Și planul e simplu - vom insista până vom câștiga. Ești dispus/ă să lucrăm împreună pentru a face posibilă această schimbare?

Iată pentru ce ne vom lupta:

Vom cere explicit o reformă electorală pentru a fi mai bine reprezentați.

Vom spune răspicat că vrem instituții independente: de la Avocatul Poporului la CNA.

Și vom fi ”TARE-n drepturi”.

Vrei să fii TARE-n drepturi?

Știm că aceasta nu este prima încercare onestă de a determina un viitor mai bun și mai corect. Alții înaintea noastră s-au simțit înfrânți sau au obosit. Ne așteaptă o luptă grea, care va implica modificări legislative și lipsa de entuziasm a partidelor politice. Însă pe lângă aceste obstacole, există un singur inamic redutabil, propria apatie sau iluzie că ”altcineva e acolo și face și pentru mine”. Și nu, nu te vom lăsa să-ți găsești o scuză pentru a sta deoparte. Participarea ta este cea care face totul posibil. Acum, împreună, suntem cea mai mare comunitate de activiști din România. Suntem +200.000 de cetățeni activi care dacă ne unim forțele, vom fi de neoprit. 

Vom munci continuu pentru a ușura accesul la vot pentru toți cetățenii și pentru a avea mai multe opțiuni atunci când alegem. Vom fi neobosiți în a urmări independența Avocatului Poporului sau a CNA, care să ne ajute atunci când suntem nedereptățiți. Vom cere schimbările esențiale care să ne acorde o mai bună reprezentare la vot și după. Vom alege acele tactici care să ne facă vizibili și puternici. 

Te afli la o răscruce de drumuri. Calea pe care mergi acum îți va determina viitorul. Te rabzi să stai deoparte? 

 

Va fi suficient? Sincer, nu știm, dar trebuie să-i dăm toate șansele.

Luminița, Tudor și toată echipa de-clic