Susține și tu pragul de un leu pentru abuzul în serviciuSăptămâna trecută, Curtea Constituțională (CCR) a decis că trebuie stabilit un prag pentru abuzul în serviciu. Exact acest lucru s-a încercat prin OUG 13 cu un prag la 200.000 lei. Ce a urmat știm cu toții: sute de mii de cetățeni revoltați, proteste și #Rezist. 

Ce zici, semnezi pentru un prag cu o valoare minimă, de exemplu 1 leu?

Da, semnez și eu 

Despre corectitudinea deciziei CCR se discută deja de o săptămână. Dar nu aceasta este adevărata miză. Hai mai bine să ne gândim la oportunitatea momentului: putem influența, noi cetățenii, valoarea pragului? 

Desigur, este rolul Parlamentului să dea o lege sau al Guvernului să dea o ordonanță pentru valoarea pragului. Dar oare am putea noi, cetățenii, să ne unim și să ne impunem punctul nostru de vedere? Hai să ne strângem atât de mulți încât să nu ne poată ignora!

 Susține și tu pragul de 1 leu pentru abuzul în serviciu

Abuzul în serviciu este acuzația care a dat cele mai mari bătăi de cap actualei clase politice. Practic, mulți dintre cei prinși cu banii noștri la ei în buzunar sunt acuzați de abuz în serviciu. Un prag prea mare ar fi nimic altceva decât un stimulent pentru corupție. 1 leu ar fi suma simbolică și valoarea minimă ce ne-ar face pe toți egali în fața legii. 

În ianuarie, ne-am mobilizat și am convins guvernul să renunțe la faimoasa ordonanță 13. Ne-am demonstrat că se poate. Puterea este la noi, trebuie doar să ne unim și să lucrăm împreună.

Ministerul Justiției este responsabil de redactarea proiectului legislativ invocat de CCR. În doar 2 zile vor avea loc primele consultări. Adaugă-ți acum numele pe lista susținătorilor acestei idei și convinge-i și pe alții să se alăture. Avem foarte puțin timp la dispoziție și, pentru a genera o discuție privind pragul de 1 leu, trebuie să fim cât mai mulți. Echipa de-clic va merge la dezbatere și va depune semnăturile strânse.

 Semnează acum!

Tudor și echipa de-clic

PS. Am hotărât să lansăm această campanie în urma unui sondaj intern. Am ales un eșantion aleatoriu de membri de-clic și am trimis un chestionar. Varianta aleasă de majoritate a fost cea cu pragul de 1 leu.