Campania ECOTIC „Orașe Curate” a luat startul în Galați și Piatra Neamț Pe 3 iulie 2017, „Orașe Curate”, campania națională ECOTIC dedicată colectării electricelor și electronicelor uzate din mediul urban, a luat startul pentru prima oară în Piatra Neamț și pentru a doua oară în Galați. Campania încurajează locuitorii să vină și să predea corect echipamentele electrice și electronice uzate la centrele de colectare municipale.

Organizația ECOTIC, în parteneriat cu autoritățile și companiile de salubritate locale, continuă campania „Orașe Curate”. După trecerea prin Botoșani, Filiași, Târgu Mureș,Dorohoi și Brăila, între 3 – 28iulie 2017,locuitorii din Galați și Piatra Neamț vor fi informați și încurajați să devină conștienți de problema deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și de necesitatea de a le preda corect spre reciclare.

Astfel, în perioada campaniei, orice locuitor al celor două municipii care va preda un deșeu de minim 10 kg cumulate la punctele de colectare municipale va primi un premiu instant. Punctele de colectare sunt amplasate după cum urmează:

Galați:

Punct Verde, Drumul Viilor nr. 1

Str. Nufărului nr. 24-26

Stația de sortare Barboși

Piatra Neamț:

Dărmănești, Str. Valea Albă

Mărăței, Str. Mărăței

Cartier Vânători, Str. Gheorghe Doja

Campaniile din Galați și Piatra Neamț continuă, în anul 2017, programul național „Orașe Curate”, un program itinerant al Organizației ECOTIC, dedicat colectării DEEE în mediul urban.