Gălățenii se implică greu în campania de semnături pentru implementarea colectării selective a deșeurilor menajereFaptul că Galațiul este orașul în care deșeurile menajere sunt aruncate la întâmplare și nu sunt colectate selectiv se vede peste tot în portul dunărean. Dorința mai veche a gălățenilor de a avea un oraș curat și cu o colectare selectivă a deșeurilor nu prea transpare din implicarea cetățenilor. Campania societății civile locale de strângere de semnături pentru o colectare selectivă reală a deșeurilor menajere a ajuns, în peste o săptămână de la lansare, la doar 156 de semnături.

https://campaniamea.de-clic.ro/petitions/galati-orasul-unde-gunoiul-este-negru-galben-si-verde?source=facebook-share-button&time=1507107123

Campania de strângere de semnături este găzduită de platforma națională de-clic și a fost inițiată de activista civică Sanda Hristudor. Scopul campaniei este de a strânge cât mai multe semnături în favoarea petiției care va fi înaintată primarului Galațiului. Prin acest act civic care nu necesită un efort deosebit, vă puteți implica în aducerea Galațiului la un standard european.

https://campaniamea.de-clic.ro/petitions/galati-orasul-unde-gunoiul-este-negru-galben-si-verde?source=facebook-share-button&time=1507107123

Faptul că, de ani buni, politicienii din administrația locală au ales să cedeze monopolul salubrității Galațiului unei firme a municipalității, Ecosal SA, a făcut ca standardul colectării deșeurilor menajere să scadă sub un nivel acceptabil. Dacă cetățenii Galațiului nu se vor implica măcar prin semnarea petiției invocate, administrația locală va tergiversa cât va dori implementarea reală a colectării selective a deșeurilor menajere.