Cum crezi că te va afecta ”țopăiala fiscală” a coaliției PSD-ALDE?‘Hoții, hoții, hoții!’ și ‘Ne-am săturat!’ au strigat astăzi peste 800 de persoane în fața Guvernului. Înăuntru, feriți de realitatea străzii, guvernanții au aprobat modificările Codului Fiscal prin modalitatea lor preferată - Ordonanță de Urgență.

Sindicatele, patronatele, Consiliul Economic şi Social (CES) și Consiliul Fiscal au contestat vehement aceste modificăril. Este pentru prima oară când angajatorii, angajații și sindicateleajung toți la aceeași concluzie: aceste modificări fiscale sunt proaste. 

Spune-ne ce părere ai despre modificarea Codului Fiscal și dacă te vor afecta aceste schimbări. Dacă știm cum te afectează aceste noi modificări, vom ști ce acțiuni să prioritizăm în cadrul campaniilor noastre și vom putea comunica și altor membri Declic experiențele tale. Răspunde la un scurt chestionar de 3 întrebări. Durează doar 2 minute.

Printre modificările adoptate azi, 8 noiembrie, se află trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat. Pentru ca angajații să nu resimtă acest lucru înseamnă că salariile lor brute vor trebui să crească cu aproximativ 22%. Altfel, salariații vor trebui să acopere din proprii lor bani această modificare.

Dacia prevede deja scăderi ale salariilor între 200 și 700 de lei. Firmele refuză să facă jocurile Guvernului și transmit că e imposibil să modifici 6 milioane de contracte de muncă în două luni. Așadar, singurul lucru care crește în mod cert în urma modificărilor Codului Fiscal e birocrația.

Se anunță deja proteste ale sindicatelor în toată țara. Cum crezi că ar trebui să acționeze comunitatea Declic în acest caz? Dacă știm ce părere ai, vom ști cum să ne organizăm împreună. Răspunde la un scurt chestionar, durează doar 2 minute

Noul Cod Fiscal prevede și o reducere a impozitului pe venit de la 16% la 10%. Dar în cazul categoriilor de angajați care nu plătesc impozit pe venit acest lucru nu îi ajută. Potențialii perdanți ai noilor măsuri fiscale sunt cei care lucrează în IT și, culmea, persoanele cu handicap.

Cum crezi că ar trebui să se poziționeze comunitatea Declic cu privire la Noul Cod Fiscal? Cu cât mai mulți dintre noi răspund la chestionar, cu atât putem avea o privire mai amplă și vom ști cum să ne organizăm pe viitor.

Mulțumim că te implici,

Antoniu și echipa Declic