Trump adoptă modelul Dragnea și schimbă legea pentru ca fiul său să mai poată vâna elefanțiTrump tocmai i-a făcut un cadou dezgustător fiului său, schimbând legea pentru a le permite vânătorilor americani însetați de sânge să ucidă elefanți în Africa și să aducă acasă capetele animalelor pe post de trofeu.
Trump Junior a împușcat și mutilat un elefant – iar acum tatăl lui îl răsplătește făcând în așa fel încât oricine să poată participa la măcel și să poată aduce acasă, pe post de suveniruri, părți din corpurile elefanților, exact în perioada în care braconajul amenință să radă de pe fața pământului aceste creaturi magnifice. 
Hai să construim o acțiune de protest masivă și globală pentru a face de rușine SUA și pentru a convinge astfel autoritățile să renunțe la acest plan dezgustător. Când mișcarea va lua o amploare uriașă, Avaaz va lucra cu statele africane relevante pentru a livra apelul în cadrul unei întruniri importante din domeniul protecției faunei sălbatice, întrunire care va avea loc în câteva zile. Semnează cu un singur click: 
Salvați elefanții, renunțați la acest plan dezgustător!
Către Președintele Trump, către Departamentul pentru Fauna sălbatică și acvatică din Statele Unite ale Americii, și către autoritățile din domeniul conservării din toată lumea:
Elefanții se află în pragul extincției și nu este timp să îi privăm de protecție. Vânătoarea de trofee este un motor al măcelăririi elefanților, crește cererea pentru diverse părți ale corpurilor acestor animale și creează un dublu standard care îngreunează abordarea problemei braconajului în scopul comerțului cu fildeș. Facem apel la dumneavoastră să retrageți decizia SUA de a permite importul trofeelor obținute în vânătoarea de elefanți, înainte să fie prea târziu. 
Salvați elefanții, renunțați la acest plan dezgustător!
Administrația Trump spune că va ridica interdicția importului de trofee din doar două țări, Zambia și Zimbabwe, țări despre care susține că au populații de elefanți bine gestionate, sustenabile. Dar populația de elefanți din Zambia este de doar 21 000, la atât a scăzut față de acum 45 de ani, când număra 200 000 de exemplare, iar în Zimbabwe autoritățile guvernamentale prind pui de elefant pentru a-i vinde grădinilor zoologice! 
Experții spun că e aproape imposibilă stoparea braconajului în timp ce americanii bogați împușcă elefanți de plăcere. Singura cale de a salva elefanții de la extincție este de a nu-i mai ucide și de a reduce cererea pentru părți ale corpului lor. 
Când leul Cecil a fost împușcat, acțiunile internaționale de protest au forțat SUA să întărească măsurile de protecție pentru lei. Acum trebuie să facem același lucru – înainte să fie prea târziu pentru elefanți! 
Hai să ne asigurăm că la întrunirea de peste câteva zile a autorităților guvernamentale care se ocupă cu protecția faunei sălbatice, le întâmpinăm cu un apel gigantic către SUA pentru renunțarea la acest plan dezgustător. Semnează acum cu un singur click și trimite-le tuturor! 
Salvați elefanții, renunțați la acest plan dezgustător!

Mișcarea noastră s-a solidarizat în mod repetat pentru a veni în apărarea elefanților. Am făcut presiuni pentru interzicerea comerțului cu fildeș, am finanțat acțiuni sub acoperire împotriva braconierilor și am făcut presiuni pentru creșterea măsurilor de protecție. Acum trebuie să acționăm împreună din nou pentru binele acestor creaturi extraordinare. 

Cu speranță și hotărâre,
Bert, Spyro, Sarah, Danny și întreaga echipă Avaaz