Cel mai important avertisment dat omenirii15.000 de oameni de știință au lansat de curând un apel SOS – un „avertisment pentru întreaga omenire”, cum că dacă nu ne oprim din poluat, planeta noastră e condamnată. 
Datele problemei sunt înfiorătoare: speciile dispar într-un ritm de 1.000 de ori mai rapid decât cel natural. 90% din Marea Barieră de Corali moare sau a murit deja. Oceanele sunt într-atât de sufocate de plastic încât peștii au devenit dependenți de consumul acestui material. 
Dar oamenii de știință au mai descoperit ceva – un fel de miracol care ne-ar putea salva. Dacă reușim să protejăm 50% din planetă în fața exploatării de către om, ecosistemul nostru va fi capabil să se stabilizeze și să se regenereze. Viața pe pământ își va reveni! 
Guvernele noastre au promis deja să protejeze un sfert de planetă, așa că știm că se poate. Dar nicio altă mișcare globală nu luptă acum pentru acest plan miraculos de recuperare.

În acest moment, distrugem ecosisteme complexe și ne năpustim asupra unor puncte critice care vor duce la colapsul delicatului echilibru al vieții pe pământ, făcând planeta de nelocuit pentru oameni. Protejarea planetei în proporție de 50% ar dezlănțui magia naturii și ar inversa cursul lucrurilor -- dar aproape nimeni nu e la curent nici cu anvergura crizei, nici cu această propunere însuflețitoare. 
Mulți experți în domeniul conservării sunt deja de acord că planeta are nevoie acum exact de acest lucru. Și extrem de importantul Summit pe tema Biodiversității din 2020 ar putea să adopte planul ca obiectiv global. 
Dar asta nu se va întâmpla dacă noi nu acționăm. Avaaz are pătrunderea națională, amploarea globală și ambiția de a duce mai departe o asemenea mare idee.

Cu speranță și hotărâre, 

Danny, Alice, Allison, Marigona, Ricken, Iain și întreaga echipă Avaaz