Fluieră hoția la care ne supune Alianța PSD-ALDEÎn spitalele din România un adolescent vrea să se sinucidă disperat de lipsa tratamentului care i-ar putea salva viața. În ultimul an, țara noastră s-a confruntat cu cea mai aspră criză a lipsei medicamentelor. Sistemul medical este la pământ. 

Un sfert din copiii din România nu au acces la sistemul de învățământ. Abandonul școlar e la cote alarmante. Sistemul de învățământ e pe butuci. 

Parcurile Naționale sunt sub asediu, iar companiile lacome după profit taie în ultimele păduri virgine ale României. Protecția mediului este pe ultimul loc în lista de priorități a guvernanților noștri.

Dar prioritățile politicienilor sunt acum Legile Justiției. De când mulți au dosare penale încearcă să ne transmită că problema nu ar fi ei, ci ar fi Justiția. De un an de zile de când guvernează, actuala putere a lucrat doar la găsirea de soluții pentru a-și scăpa penalii. Nu au reușit în iarnă cu OUG 13, așa că acum plusează printr-o procedură parlamentară foarte grăbită.

Marți au avut loc primele dezbateri în Camera Deputaților pe Legile Justiției. Ce s-a întâmplat acolo ne-a arătat că oamenii aceia nu au lege, nu au etică și nu au niciun gând de a da înapoi. Dovada s-a aflat chiar pe site-ul oficial al Senatului, care a publicat ca aprobată Legea 303 din pachetul de legi ale justiției, înainte ca ea să fie dezbătută! 

Pentru toate astea și pentru fiecare dată când Guvernul și Parlamentul și-au pus propriile interese înaintea cetățenilor, hai duminică în stradă. Vino în piața centrală din orașul tău de la ora 18:00. Nu vei fi singur.

Ei sunt câteva sute. Noi suntem câteva milioane. Ei cred că au puterea pentru că stau în niște scaune comode. Noi știm că avem puterea pentru că votul nostru i-a adus acolo. Așa că duminică schimbăm balanța de putere. Protestăm cu toții pentru o justiție independentă. Pentru un sistem de sănătate care vindecă, nu care îngroapă. Pentru o educație accesibilă tuturor. Protestăm pentru că toate acestea sunt interconectate.

Nu uita: duminică, ora 18, piața centrală din orașul tău.

“Scoatem Legile Justiției și dacă ajungem toți la DNA. Va fi război.” a declarat luna trecută președintele PSD Liviu Dragnea.

Toate cărțile sunt acum pe față. 

Marțea viitoare, 12 decembrie, va avea loc votul pe Legile Justiției în Camera Deputaților. Apoi va urma cel din Senat, care este și cameră decizională. Până la Crăciun OUG 13 mascat sub forma Legilor Justiției poate trece de Parlament.

Am rămas doar noi, strada, ultima redută. 

Marți, la ora 12 fix, indiferent în ce localitate te afli, ia un fluier cu tine și mergi la sediul PSD. Dacă ești în București, hai la Parlament. Vom face gălăgie, să se audă până în statul paralel al conducătorilor noștri. 

Așadar:

Duminică,  9 decembrie, de la ora 18 în piața centrală din orașul tău

Marți, 12 decembrie, de la ora 12 în fața sediului PSD din orașul tău sau la Parlament. Nu uita să iei cu tine un fluier.

Nu sta în casă. Avem toate motivele să ieșim în stradă. Pentru Sănătate. Pentru Educație. Pentru Protecția Mediului. Pentru că o țară mai bună este făcută de cetățenii săi.

#rezist,

Raluca și echipa Declic

PS: Știu că, indiferent de cât de grele se anunță aceste vremuri, ele ne călesc și ne solidarizează. Am toată încrederea că împreună putem reuși orice ne propunem.