Ce putem face în aceste zile pentru o Justiție independentăParlamentul continuă procesul de slăbire a sistemului judiciar din România. Modificarea legilor Justiției avansează, iar în paralel Alianța PSD-ALDE vrea să schimbe și Codul Penal.

Săptămâna aceasta Senatul va vota asupra celor trei legi ale justiției. Potrivit procedurii parlamentare, amendamentele propuse de senatori sunt discutate în comisia Iordache. După raportul acestei comisii, va avea loc dezbaterea și votul în plen, cel mai probabil săptămâna aceasta.

Votul final în Senat a intrat în linie dreaptă. Pentru noi cei care vrem să trăim într-o țară democratică vor fi momente intense. Vom simți tristețe, furie, spaimă și determinare. Din fiecare e timpul să stoarcem ultimul strop de energie, un gram de speranță și să ne continuăm lupta. Suntem milioane care vedem viitorul României diferit de corupție, întuneric și violență. Hai să rămânem uniți și să acționăm în continuare pentru respingerea legilor justiției.

Am pregătit o scurtă listă cu acțiunile pe care le poți face în aceste zile pentru a justiție independentă:

-        - Continuăm protestele, fiecare în orașul său și în București.

-        - Urmărim video-ul flashmob-ului România condamnată la tăcere și îl distribuim prietenilor pe Facebook sau Youtube până când va face înconjurul României.

-        - Semnăm petiția Toți pentru Justiție (dacă nu am făcut-o deja).

-        - Ne înscriem în acest formular de pe totipentrujustitie.ro pentru a primi pe mobil contactele senatorilor și a intra direct în legătură cu ei.

-        - Afișăm bannerele (la proteste sau în orice loc vizibil) care pun reflectoarele pe senatorii din județul nostru. 

-        - Susținem și luăm parte la sit-in-urile organizate în orașele țării.

-        - Dăm o mână de ajutor Justiției, adaugând această ramă la poza de profil!

Avem o putere enormă de a influența viitorul în care vrem să trăim: organizăndu-ne, manifestând și fiind perseverenți. Aceasta este calea prin care Comunitatea Declic are impact în momente critice pentru societate. De data aceasta, înverșunarea și viteza corupților pentru a submina legile justiției cer o reacție pe măsură. Cer ca noi toți să fim vizibili, conectați și puternici.

La începutul acestui an, comunitatea Declic a promovat #rezist până ce a ajuns simbolul revoluției. Acum, încheiem anul repetându-le politicienilor că suntem tot aici, tot pe baricade, toți pentru justiție!

Atâta timp cât vom rămâne împreună, vom învinge,

Roxana, Antoniu, Lumi, Raluca, Sorana, Tudor și toată echipa Declic