Avioanele rusești ucid copii în Siria - în vreme ce lumea întreagă se pregătește să elogieze Rusia la Cupa MondialăDe șapte ani, în Siria e iadul pe pământ. Felul în care președintele Assad coordonează exterminarea propriului popor este de o precizie înfiorător de chirurgicală: acesta înconjoară orașele astfel încât civilii să nu le poată părăsi, întrerupe accesul la alimente și medicamente și folosește bombele și chiar și armele chimice împotriva familiilor disperate. 400 000 de oameni au murit – și el tocmai a demarat acțiunile împotriva unei ținte noi.
Există un motiv pentru care Assad a fost capabil să-și continue distrugerile: Rusia. Dar acum există un lucru de care Rusiei s-ar putea să-i pese mai mult decât de Siria: salvarea Cupei Mondiale pe care o găzduiește anul acesta.
Prim-ministrul britanic tocmai a anunțat că niciun ministru nu va participa. Australia, Japonia și Polonia ar putea fi următoarele. În Germania au loc dezbateri masive privitoare la un eventual boicot. E fantastic! Dacă reușim să convingem mai multe guverne și jucători să se alăture mișcării care se opune #cupeimondialearușinii, Rusia ar putea fi în sfârșit presată să oprească bombardamentele.Avioanele rusești ucid copii în Siria - în vreme ce lumea întreagă se pregătește să elogieze Rusia la Cupa Mondială 
Adaugă-ți numele pentru a pune capăt acestui iad pe pământ
Acesta nu este un boicot – multe țări care respectă drepturile omului ar fi bucuroase să fie gazde. Iar schimbarea țării gazdă ar putea contribui la provocarea faimosului sistem corupt din interiorul FIFA, forul de conducere al fotbalului, despre care se vehiculează amplu zvonuri conform cărora membrii săi ar fi fost mituiți de Rusia pentru găzduirea Cupei Mondiale!
Rusia și-a exercitat dreptul de veto împotriva tuturor eforturilor de a opri măcelul din Siria, a ignorat sancțiunile și a încălcat acordurile ONU pe care le-a semnat. Dar Cupa Mondială ne dă în sfârșit un oarecare spațiu de manevră. Iar presiunea se construiește chiar acum – din moment ce Marea Britanie a anunțat că nu va participa, îi putem convinge și pe alții să-i urmeze exemplul.
Celebrii fotbaliști Lionel Messi și Cristiano Ronaldo au luat public poziție în legătură cu ororile din Siria și multe echipe și guverne nu sunt confortabile cu tolerarea violenței Rusiei la Cupa Mondială. Acesta este un apel către ei, prin care le solicităm să ia poziție pentru valorile fundamentale ale umanității. Dacă ne alăturăm în număr suficient de mare, putem reuși! 
Adaugă-ți numele pentru a pune capăt acestui iad pe pământ

Am mai reușit și cu alte ocazii – când Bahrain a supus protestatarii unor represalii brutale, Avaaz a derulat o campanie masivă, a creat o furtună în mass-media, un pilot legendar a luat poziție publică, iar campionatul de Formula 1 a fost anulat.
Unii spun că n-ar trebui să amestecăm sportul în aceste orori. Dar sportul este un forum al păcii și al binelui. N-ar trebui folosit pentru a-i inunda cu ovații pe criminalii de război. Hai să ne unim pentru a le arăta că nu vom aplauda pe stadioanele Rusiei în timp ce Forțele lor Aeriene lansează bombe și îi înfometează până la moarte pe copiii din Siria.
Cu speranță și hotărâre,
Allison, Alice, Rewan, Ricken, Nick și întreaga echipă Avaaz