Lansarea competiției Premiul Jurnalistic „Cu onestitate despre sărăcie”Ești jurnalist de presă scrisă, televiziune, radio sau online? Documentezi cauzele sociale ale sărăciei sau relatezi cu respect despre situația persoanelor afectate de sărăcie și despre greutățile pe care acestea le întâmpină în viața de zi cu zi în România?

Atunci nu ezita și înscrie-te în competiția Premiul Jurnalistic ”Cu onestitate despre sărăcie” desfășurată în cadrul proiectului ”Journalism-prize goes international 2018-2019” [Premiul jurnalistic devine international 2017-2018], ediția a 2-a. Premiul are un caracter simbolic, iar lucrările jurnalistice sunt evaluate de un juriu alcătuit din persoane afectate de sărăcie (tineri șomeri, părinți singuri, persoane fără adăpost, beneficiari de servicii sociale, etc).

Premiul ”Cu onestitate despre sărăcie” se acordă pentru următoarele categorii: presă scrisă și mass-media online, radio și televiziune.  Candidaturile sunt acceptate în perioada 7 ianuarie 2019 – 10 februarie 2019, după care juriul va desfășura votul în perioada februarie – martie 2019.  În luna martie 2019 va fi organizat un eveniment pentru ceremonia de decernare a premiilor, eveniment despre care jurnaliștii și publicul vor fi ulterior informați.

Pentru  a se înscrie, jurnaliștii trebuie să completeze formularul de candidatură (Anexa 1 https://www.novapolis.ro/wp-content/uploads/2019/01/Anexa-1-Formular.doc) cu informații generale despre experiența și munca lor. În selecția celor mai bune lucrări, juriul va fi condus de criterii predeterminate detaliate în Anexa 2 (https://www.novapolis.ro/wp-content/uploads/2019/01/Anexa-2-Criterii.pdf). Jurnaliștii sunt rugați să transmită materialele în format electronic la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., iar în cazul materialelor audiovizuale mai mari, lucrările pot fi trimise prin Wetransfer, cu subiectul Nume Premiul Jurnalistic ”Cu onestitate despre sărăcie”.

Fiecare jurnalist va fi informat despre candidatura primită și la expirarea termenului limită pentru depunerea materialelor, jurnaliștii vor fi informați despre documentele primite și acceptate.