Au început înscrierile pentru cea de-a X-a ediţie a Galei Premiilor Participării PubliceCeRe - Centrul de Resurse pentru Participare Publică organizează în fiecare an Gala Premiilor Participării Publice. Evenimentul îi aduce pe scenă pe cei care, prin implicare civică şi campanii de advocacy, reuşesc schimbări pozitive în comunităţi, precum pietruirea unei străzi sau legi mai drepte pe subiecte ce ne interesează pe toți, de educaţie sau sănătate, până la violență domestică. Totodată, la Gală sunt invitaţi să se înscrie şi reprezentanţi ai administraţiei publice, cu iniţiative care arată implicarea cetăţenilor în luarea unor în decizii importante pentru comunităţi.    

Cetăţenii, grupurile civice şi organizaţiile din Bucureşti şi din ţară care au intervenit, în 2018, în decizii publice pentru rezolvarea diverselor probleme ale comunităţilor sunt invitaţi să se înscrie la Gală până pe 17 februarie, în formularul de aici. Pentru detalii despre tipul de campanii pe care le căutăm pentru acest eveniment, vă rugăm să consultaţi ghidul. Formularul dedicat înscrierilor este acelaşi şi pentru iniţiativele admnistraţiei publice.

“De 10 ani organizăm Gala pentru că exemplele premiate oferă inspiraţie şi energie celor care ar vrea să se implice dar cred că nu pot. Gala ne arată că suntem mulți și puternici, chiar dacă uneori ne simțim neputincioși. Gala este și modul nostru de a mulțumi și aprecia pe cei cărora le datorăm decizii sau legi mai bune în domenii precum protecţia mediului, educaţie, sănătate, dezvoltare rurală şi urbană, transparenţă decizională sau drepturile cetăţenilor.” OanaPreda, Director ExecutivCeRe