Donează echipamentele IT pe care nu le mai folosești și susține comunitățiile defavorizateCampania ”Intră în cercul solidarITății!”,inițiatăde ECOTICși GreenWEEE, se desfășoară în perioada 5 iunie – 20 octombrie 2020, cu sprijinul APDETIC, Școala Informală de IT și Ateliere fără Frontiere. Scopul campaniei este de a da o nouă viață echipamentelor IT uzate prin pregătirea pentru reutilizare și ulterior donare aacestora către comunități defavorizate.

Campania se deruleazăîn contextul digitalizării accelerate cauzate de pandemie, care a evidențiat gradul redus de acces la tehnologie pe care il au comunitățiile defavorizate: 32% dintre elevii din Romania nu au acces la echipament electronic.

Cum te poți implica?

Companiile mari și mici, sunt invitate să doneze echipamentele IT care altfel ar fi casate și să contribuie în mod activ la digitalizarea beneficiarilor din zone defavorizate. Echipamentele predate vor fi pregătite pentru reutilizare de către Ateliere fără Frontiere urmând a fi apoi donate.

În vederea predării laptopurilor, unităților centrale și a monitoarelor se va completa formularul disponibil aici.

Cum poți beneficia de echipamentele donate?

Școlile, centrele de plasament sau ONG–urile care doresc să beneficieze de aceste dotări sunt invitate să se inscrieaici pentru a putea beneficia de echipamente IT donate.

Campania este lansată de Ziua Internațională a Mediului 2020, cu tema Timpul pentru natură, ce pune accent pe rolul nostru esențial în dezvoltarea și păstrarea unui climat prietenos pentru toate speciile de pe Pământ. Ținând cont de beneficiile de protecția mediului pe care le aduce reutilizarea echipamentelor, campania oferă un impuls publicului care dorește să fie parte din această mișcare la nivel global, începând chiar de Ziua Mediului.