Cel mai mare sondaj privind soarta Pământului – 150.000 dintre noi au răspunsCel mai mare sondaj privind soarta Pământului – 150.000 dintre noi au răspuns

E potențial cel mai mare sondaj global pe care asociația Avaaz.org l-a lansat vreodată și care ne va ajuta să ne definim prioritățile și modul în care ne vom prezenta lumii în aceste momente cruciale.

Iată câteva dintre rezultatele marcante, precum și unele dintre visurile și speranțele împărtășite de membri, oameni ca și tine, care visează la o lume verde, luminoasă și echitabilă.

Top 5 campanii prioritare

54.94% - Criza climatică

33.43% - Apărarea drepturilor omului

31.14% - Protejarea biodiversității și criza speciilor în pragul extincției

27.82% - Combaterea polarizării, extremismului și apărarea democrației

25.56% - Combaterea sărăciei

Cum ar trebui să răspundem crizei climatice?

70.71% - Accelerarea revoluției energiei verzi prin oprirea subvențiilor de miliarde de dolari pentru combustibilii fosili și prin asigurarea cheltuielilor guvernamentale în concordanță cu bazele științifice despre climă.

 57.64% - Legi climatice câștigate prin eforturi intense care să forțeze guvernele să-și asume responsabilitatea față de mediu chiar și în instanțe.

Ce ar trebui să facem pentru a proteja natura și biodiversitatea?

66.13% - Presiune pe guverne și pe instituții financiare să oprească investițiile în proiecte care distrug natura.

 45.10% - Ajutor pentru protejarea a jumătate din planetă, prin presiuni pe planurile de redresare economică, socială și ecologică care funcționează atât pentru oameni, cât și pentru natură.

Cum ar trebui să luptăm pentru egalitatea de gen în 2021?

58.62% - Transformarea lui 2021 în anul în care guvernele își iau angajamentul pentru un plan de acțiune globală pentru a proteja femeile de violență și finanțarea grupurilor care lucrează pentru a pune capăt violenței de gen.

56.68% - Obținerea unui angajament global din partea liderilor lumii de a pune capăt căsătoriei copiilor până în 2030 și finanțarea grupurilor din prima linie care lucrează pentru a pentru ca fetițele să nu mai devină mirese.

Cum ar trebui să luptăm cu furtuna dezinformării care ne amenință comunitățile?

63.43% - Derularea de campanii puternice pentru a obține noi legi și reglementări în domeniul rețelelor sociale care ne protejează democrațiile și drepturile omului.

37.94% - Instruirea altor organizații din cadrul societății civile pentru a proteja alegerile democratice de dezinformare și știri false.

Și cum ar trebui să contracarăm pandemia de coronavirus?

58.08% - Lupta pentru  acces echitabil și urgent la vaccinurile Covid-19 pentru toți oamenii, peste tot în lume.

50.37% - Asigurarea scutirii datoriilor pentru țările sărace, astfel încât acestea să poată investi în sistemele lor de sănătate și în redresarea economică.