Enervat de protestele declanşate pe plan naţional şi internaţional de către Federaţia Română a Jurnaliştilor, Federaţia Europeană a Jurnaliştilor şi de Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor, Ovidiu Miculescu, preşedintele Societăţii Române de Radiodifuziune, a trecut la represalii. Miercuri, 24 iulie a.c., în şedinţa Consiliului de Administraţie al SRR, Ovidiu Miculescu l-a ameninţat pe reprezentantul salariaţilor,Adrian Moise, preşedintele Sindicatului Unit al Salariaţilor Radio România:
"Ovidiu Miculescu: – Înregistrează? Păi turnătorii nu fac asta?
Adrian Moise: – Cine vorbeşte!
O.M.: – Cum? Măi cetăţene, deci, denunţul calomnios o să vină în faţă, înţelegi!? Şi cu plângerea penală şi cu povestea aia cu CNSAS-ul! O să v-o luaţi de nu o să aveţi aer! Vă spun eu!
A.M.: – Domnule Preşedinte, vă stă în obicei!
O.M.: – Mama mă-sii! Cum să spun: Ţipi tu pe toate drumurile! O să răspunzi pentru asta, mă! "
Aceste ameninţări nu sunt singulare. Cu câteva zile înainte, acelaşi preşedinte-director general a transmis o adresă prin care îl ameninţă pe liderul sindical.
Ovidiu Miculescu este cercetat penal fiind acuzat de spargerea sediului şi de confiscarea documentelor Sindicatului Unit al Salariaţilor Radio România. Acesta şi-a recunoscut fapta chiar în faţa Comisiei de Abuzuri a Camerei Deputaţilor, precum şi într-o scrisoare oficială transmisă preşedintelui FIJ, Jim Boumelha, în data de 17 mai a.c.
Totodată, asupra sa se fac cercetări şi de către inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate privind o posibilă incompatibilitate şi este acuzat de societatea civilă că a deprofesionalizat programele Radioului Public.
Nu în ultimul rând, mai multe organizaţii ale jurnaliştilor au protestat împotriva campaniei declanşate de SRR împotriva angajaţilor şi a societăţii civile, iar un senator a atras atenţia într-o interpelare că acesta ar putea să fie ofiţer acoperit al unui serviciu de informaţii.
În acelaşi timp, Organizaţia Internaţională a Muncii a cerut explicaţii oficiale Guvernului României, iar reprezentanţii organizaţiilor jurnaliştilor din peste 110 ţări au transmis proteste împotriva şefului SRR ambasadelor României din străinătate.
Având în vedere aceste fapte, Comitetul Executiv al FRJ MediaSind a solicitat premierului Victor Ponta să-i retragă sprijinul politic acordat şefului SRR iar Parlamentului să demită persoanele ce se fac vinovate de abuzurile din Radiodifuziunea Naţională.
Departament Comunicare FRJ MediaSind