Primarul Stan le dă gălățenilor cu Calorgal-ul în cap – drept felicitare de anul nou   Atunci când credeam că n-o să-l mai vedem de la mijlocul anului viitor, după cum a lăsat orașul ”întunericit” de Crăciun, Marius Stan a făcut o evolută și a reapărut în prim-plan. Între Crăciun și Revelion, cutiile poștale ale gălățenilor au fost siluite cu plicuri conținând felicitări din partea primarului Stan. Semn că, după masa grasă de Crăciun, narcisistul edil șef a ajuns la concluzia că nu ne poate lăsa fără prezența sa importantă. Cartoanele cu urări pentru gălățeni poartă grafica lui Viorel Baciu, cu un text parcă ticluit în laboratoarele de vorbe goale ale primăriei, și sunt semnate ”cu căldură (scris cu majuscule în culoarea roșie), Marius Stan primarul orașului tău”.

   Dacă autointitulatul ”cu caldură, Marius Stan..” este o autoironie, este de prost gust, în condițiile în care gălățenii au beneficiat de ”particula” din semnătura primarului foarte târziu și de proastă calitate. Asta, după ce Stan a reușit performanța să înlocuiască cuibul de hoții falimetat, Apaterm, cu Calorgal, firmă de utilități copiată până la ultimele năravuri după predecesoarea. Câtă imaginație administrativă trebuie să ai pentru a schimba Apatermul cu Calorgal, firmă la care să numești aceeași conducere care a contribuit la falimentarea înaintașei? Pentru ca apoi, în foarte scurt timp, să plătești pierderile noii firme fără a avea la bază un studiu tehnic aplicat la condițiile creației politico-administrative. Mai mult, ”căldura” din felicitare este livrată de creația strâmbă a lui Marius Stan, Calorgal, în aceleași condiții cu ale defunctei Apaterm: cu pierderi în rețea și cu umflatul consumului din casele gălățenilor. Cu alte cuvinte, glumețul Marius Stan le-a dat cu Calorgal-ul în cap răbdătorilor gălățeni. Asta, cu titlul de felicitare de precampanie electorală.

   Dacă ironia din semnătura felicitării electorale a trecut nesesizată, înseamnă că fotbaliatorul a fost vrăjit de peisajele feerice ale Galațiului gătit în straie de Crăciun.

 

   S.Ț.