Sinan Mustafa – micul Napoleon al termiei, câștigă lunar 27.000 lei de la falimentara Electrocentrale și din alte funcții   Pentru o prezență de câteva zile pe lună, actualul director general al Electrocentrale Galați, Sinan Mustafa, câștigă o sumă imensă, 11.000 lei, mult peste venitul unui ministru sau al președintelui României, asta înainte de mărirea salarială. Supraveghetorului insolvenței Electrocentrale Galați SA i se pare că sumele pe care le încasează sunt acceptabile, așa cum se laudă într-un interviu din cotidianul Viața Liberă; ”Media venitului meu încasat lunar este de 8.687 de lei. Ba mai mult, venitul meu este cu aproximativ 25 la sută mai mic faţă de cel al fostului director general, întrucât aşa am considerat că este mai bine să gestionez lucrurile…Salariul meu net este de 8.202 lei”. La acestă ”modestă” contribuție adusă bunului mers al societății falimentare se mai adaugă și o indemnizație lunară de 2.600 lei, plătită de acționarul Electrocentrale Grup. Sumele amintite sunt încasate de actualul director general în condițiile în care activitatea sa la Electrocentrale Galați nu depășește două zile pe săptămână, deci cel mult opt zile pe lună. Nici nu ar avea cum să fie altfel, pentru că Sinan Mustafa mai are și alte funcții de îndeplinit.

   Băiatul deștept Sinan Mustafa își trage cel mai mare venit lunar de la Electrocentrale Galați, puțin peste 11.000 lei, pentru o activitate ce rar depășește o săptămână pe lună. După cum rezulta din declarația de interese depusă anul acesta, pe 31 iulie, Sinan Mustafa mai câștigă lunar și alte sume importante: 2.428 lei de la Uzina Termoelectrică Midia SA, 4.699 lei de la Servicii Energetice Dobrogea SA (ca director general), 4.721 lei de la Servicii Energetice Muntenia SA și 4.837 lei de la Servicii Energetice Dobrogea SA (ca administrator special). Acest mic Napoleon al energeticii românești câștigă lunar peste 27.000 lei prin cumularea mai multor funcții.

   Timpul lui Sinan Mustafa este mai dilatat decât al unui muritor de rând, asta pentru că își permite să mai dețină încă o funcție de director general la o firmă ce se ocupă cu vânzări auto. În timpul liber, acest Napoleon al termiei este pasionat de autoturismele de teren VW Tuareg, marcă din care a deținut două, unul fiind vândut, împreună cu un VW Passat, în 2014. Tot în timpul liber, Sinan Mustafa colecționează și terenuri pe malul Mării Negre. Conform declarației de avere, acesta deține patru terenuri intravilane, două în Năvodari, unul în 2 Mai și unul în Valul lui Traian. Pe unul din cele două aflate la Năvodari, micul Napoleon al termiei și-a construit o căsuță de locuit, de 490 de metri pătrați, în 2012. Apoi a renunțat (prin vânzare) la apartamentul pe care îl deținea în Constanța:

 

   Sorin Țiței