Polițiști inconștienți protejează de ani buni piața neagră de petarde și artificii În preajma sărbătorilor de iarnă, polițiști corupți care asigură spatele filierei politice gălățene au liber să-și completeze veniturile cu bani proveniți din petarde și artificii ilegale. Afacerile cu explozibil din categoria celui interzis prin lege în România au fost întodeauna la îndemâna polițiștilor de la fostul ”doi ș-un sfert” (fostul SIPI), structură desființată de câteva luni. De-a lungul timpului, ofițeri precum comisarul șef Adrian Amariței sau fostul șef al SIPI, Ion Tudoran, zis Tano, au controlat fenomenului vânzării petardelor ilegale la Galați (http://www.nepasadegalati.ro/investigatii/857-b%C4%83ie%C8%9Bii-de-la-%E2%80%9Ddoi-%C8%99-un-sfert%E2%80%9D-gala%C8%9Bi-v%C3%A2nd-ilegal-petarde.html).

De câteva zile, vâzătorii de petarde ilegale au apărut din nou, în puncte strategice ale Galațiului, cu tupeul dat de protecția pe care le-o asigură polițiștii. Fără nicio autorizație la vedere, traficanții de explozibil și-au amplasat un chioșc pe strada Saturn, lângă chioșcul de ziare, la intrarea în piața din Țiglina I (vezi foto). Tupeul este maxim, în condițiile în care amplasamentul este la o distanță foarte mică de Inspectoratul de Poliție al Județului Galați.

Petardele și artificiile care depășeșc standardele legale prind la gălățeni și, astfel, în zilele care ar trebui să fie de sărbătoare, Galațiul se transformă într-un ”teatru de război”. Mai grav este faptul că, în aceste zile de sărbătoare, numărul accidentelor produse de astfel de petarde este foarte mare. În aceste condiții, inspectorul șef al IPJ Galați, comisarul șef Cornel Mototolea, și directorul Poliției Locale, Petrică Hahui, ar trebui să se implice și să-și tempereze colegii care protejază acum rețeaua de vânzători de material explozibil ilegal.

S.Ț.

                                              Polițiști inconștienți protejează de ani buni piața neagră de petarde și artificii