Specialistul în câini al lui Stan – Ionuț Pucheanu – a transformat cimitirul Eternitatea în padocNimeni din administrația locală nu știe exact, sau nu dorește să spună, cum au fost cheltuite sumele percepute de la gălățeni cu titlul de ”taxă pentru ecarisaj”. Cu toate că anual se adună sume importante din această taxă, problema câinilor comunitari este departe de a fi rezolvată, la Galați. Actualul primar, pesedistul Ionuț Pucheanu, și-a început ascensiunea politică după ce fostul primar, Marius Stan, l-a numit director al firmei de salubritate Ecosal. Atunci, Stan a spus despre tânărul pesedist că este specialist în problema câinilor maidanezi și că Pucheanu va curăța orașul de la Dunăre de comunitari, animale care ar fi trebuit să-și ducă viața în padocuri civilizate sau să fie adoptate de persoane care să se ocupe de soarta lor. Ionuț Pucheanu a ratat ținta impusă de Marius Stan, dar partidul său l-a împins pe fotoliul de primar.

Pucheanu pregătește tunuri de milioane de euro pe seama cimitirului plin de câini

Încă de la intrarea în cimitirul istoric Eternitatea, te întâmpină câțiva câini tolăniți lângă clădirea administrației (vezi foto 2). Dacă vara stau mai răsfirați, iarna câinii se adună în haite care sunt periculoase pentru oamenii care se avântă prin nămeți să aprindă o candelă la mormintele celor trecuți în neființă. Zecile de câini comunitari, poate chiar sute, n-au fost niciodată deranjați de lucrătorii de la ecarisajul Ecosal, chiar dacă, la nivel declarativ, administrația locală admite că nu au ce căuta acolo. Nici mizeria și paragina întreținute de administrația cimitirului Eternitatea nu au ce căuta într-un loc cu valențe istorice.

Dacă nu este preocupat de câinii și de mizeria din interiorul Eternității, primarul Pucheanu este interesat de tunurile financiare ce se pot trage pe seama cimitirului. O idee de tun mai veche, pusă la cale de PSD cu ALDE(Durbacă), care prevedea cheltuirea a trei milioane de euro din banii publici, a fost spartă în două. Mai întâi, Pucheanu a trecut prin Consiliul Local alocarea sumei de 2,5 milioane de lei, adică 570.000 de euro, pentru repararea gardului cimitirului. Suma este imensă, pentru cârpelile prevăzute de municipalitate. În faza a doua a tunului financiar, Pucheanu pregătește alocarea a 2,5 milioane de euro pentru extinderea cimitirului Eternitatea pe un teren aflat în administrarea Ecosal. Pentru această fază, municipalitatea a pus deja la bătaie suma de 41.000 de lei, fără TVA, pentru proiectarea extinderii cimitirului.

S.Ț.

                                                                              Specialistul în câini al lui Stan – Ionuț Pucheanu – a transformat cimitirul Eternitatea în padoc