Orașul roșu s-a revoltat împotriva ”ciumei roșii”: 500 de gălățeni au manifestat contra grațierii corupțilorSimțul civic nu a dispărut la Galați. Aproximativ 500 de gălățeni au manifestat împotriva încercării coaliției PSD-ALDE de a promova Ordonanțe de Urgență pentru grațierea corupților și modificarea Codului Penal. Gălățenii s-au adunat, astăzi, la Monumentul Eroilor Revoluției, aflat în fața Prefecturii, începând cu ora 17. La început, timid, protestatarii, în majoritate tineri, au scandat împotriva liderilor PSD care promovează actele normative prin care urmează să fie albiți politicienii corupți: ”Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!”, ”Dragnea – DNA să vină să te ia!”, ”PSD-hoții!” sau ”România trezește-te!”. De asemenea, gălățenii care au venit la protest și-au arătat susținerea pentru DNA, structură care pe plan local ocolește cu talent dosarele de corupție.

După aproape două ore de scandari în fața Prefecturii și a sediului PSD din apropiere, gălățenii care manifestau împotriva ”ciumei roșii” au pornit, în coloană, spre Palatul de Justiție. Scandarile au continuat și manifestanții chiar au intrat în dialog cu o familie de susținători ai pesedeului care, de la geamul apartamentului de la Romarta Nouă, s-au arătat indignați de protest. Din păcate, sloganul ”Ieșiți din casă, dacă vă pasă!” nu a avut mare succes și coloana s-a subțiat până la Palatul de Justiției. Aici, manifestanții s-au despărțit, nu înainte de a se scanda sloganuri adresate celor care își desfășoară activitatea acolo: ”Jos corupția!”, ”Corupția ucide!”.

Cu toate că manifestația de la Galați a fost timidă în raport cu cele din celelalte orașe mari ale României, acolo unde protestatarii au fost de ordinul miilor, totuși, a fost un semn clar că simțul civic nu a murit la malul Dunării.

S.Ț.