Primarul Pucheanu perseverează în prostia cu parcările închiriate și activitatea de ridicare a autoturismelorPesedistul Ionuț Pucheanu ține cu orice preț să persevereze în prostia privind scoaterea la licitație a locurilor de parcare rezidențiale. Asta, în condițiile în care, în urmă cu aproape două luni, a recunoscut într-o ședință de Consiliu Local că, la nivelul orașului, au fost identificate doar 11.000 de locuri de parcare ce pot fi marcate și scoase la licitație. Tot în aceeași ședință, într-un răspuns la interpelarea consilierului local Onuț Atanasiu, după cum rezultă din procesul verbal, primarul Ionuț Pucheanu a recunoscut că singurul lui scop, în cazul privind închirierea parcărilor, este să le ia banii gălățenilor: ”Îmi asum riscul de a aduce la bugetul local niște venituri pe care nu le realizăm. Îmi asum riscul ca pe domeniul public Primăria să încaseze banii pe care ar trebui să-i încaseze”. Între timp, ”riscul” primarului Pucheanu urmează să se materializeze în achiziția unei autoutilitare care să ridice autoturismele parcate ”greșit”, utilaj scos deja la licitație. Pentru această ”investiție”, pesedistul Ionuț Pucheanu pune la bătaie o sumă imensă scoasă din buzunarele gălățenilor: 680.000 lei.

Să închiriezi în acest moment parcările înseamnă să ațâți, cu bună știință, haosul în care trăiesc gălățenii. Numărul mare de autoturisme, în comparație cu cel al parcărilor, va duce la conflicte deschise între oameni care până atunci se respectau ca vecini. 

Mai mult, dotarea firmei Gospodărire Urbană cu o autoutilitară de ridicat autoturisme va da naștere la abuzuri de genul celor produse în anul 1997, atunci când firma soțului consilierei locale PMP Oana Claudia Iurăscu ridica cu japca, pe bani buni, autoturismele gălățenilor de pe domeniul public. Nu ar fi exclus ca activitatea de ridicare a autoturismelor să ajungă, într-un final, de la Gospodărire Urbană, la firma soțului consilierei PMP. Asta, drept răsplată pentru faptul că respectiva consilieră și partidul din care face parte votează alături de PSD.

S.Ț.