Primarul Pucheanu își face bezele cu asociațiile de proprietari – în loc să le auditezeAsociațiile de proprietari, structuri de tip comunist devenite vectori de propagandă pesedistă, au fost gâdilate la orgoliu, ieri, de către primarul Ionuț Pucheanu. Într-un cadru ”teatral”, activiștii de la asociațiile de proprietari au putut să dialogheze cu pesedistul Pucheanu în afara unui posibil bruiaj al presei. Din comunicatul emis de Primărie, rezultă că primarul a evitat teme supărătoare precum auditarea asociațiilor: ”intenția municipalității este de a realiza un ghid de bune practici în conformitate cu toate legile în vigoare, care să poată fi aplicat și respectat de către toți reprezentanții Asociațiilor de proprietari”.

În contextual în care municipalitatea a hotărât renunțarea la sistemul centralizat de încălzire, se impunea ca găurile negre ale falimentării sistemului de termoficare, Calorgal și asociațiile de proprietari, să fie controlate financiar serios pentru ca gălățenii să afle unde au dispărut banii lor. Auditarea asociațiilor de proprietari a fost încercată de fostul primar Marius Stan, care a fost forțat să renunțe la acțiune după ce Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizaț din România a verificat 10 asociații și rezultatul a fost unul dezastruos: suspiciunile de fraudă depășeau un milion de lei.

Mai mult, pentru ca Pucheanu să fie sigur că serviciul specializat din Primărie, Compartimentul pentru Relațiile cu Asociațiile de Proprietari, nu deranjează asociațiile de proprietari, aceasta este condus de două doamne cu susținere în PSD: Daniela Popovici și Mihaela Petcu. Cele două doamne sunt asociate sau au legături cu firme care sunt suspectate că au contracte cu asociațiile de proprietari. Protecția de partid și administrativă pentru cele două activiste PSD este asigurată, conform unui fost angajat al Primăriei, de directorul Ionel Burtea. Acesta, cu toate că este funcționar public, este și un personaj influent în PSD Galați. Prin această structură administrativă, asociațiile de proprietari sunt ”îndrumate” în a alege numai firmele agreate de partid pentru lucrările de hidroizolație sau izolație termică. Soțul Danielei Popovici, care este profesor de sport, este acționarul unei firme care se ocupă cu administrarea imobilelor, Asocomplex Grup SRL, firmă despre care se știe că are încheiatate protocoale de colaborare cu majoritatea asociațiilor de proprietari. Și colega acesteia, Mihaela Petcu, are legătură cu două firme, Ecoman Service SRL și Ecoman Analiz Serv SRL, care sunt suspectate că prestează servicii bine plătite pentru asociațiile de proprietari.

S.Ț.