Pucheanu a aflat că trotuarele sunt domeniu public după ce zeci de gălățeni și-au rupt mâinile și picioareleDornic să-și arate fizicul la festivitățile Unirii, primarul Galațiului ne-a făcut din nou vedete la televiziunile naționale. Asta, pentru că jurnalele de știri nu mai pridideau să prezinte coada formată de gălățeni cu mâini și picioare rupte care au luat cu asalt Urgența Spitalului Județean. Accidentele, care au adus zeci de gălățeni cu fracturi la mâini sau picioare în Secția de Ortopedie, s-au produs din cauza poleiului care acoperă trotuarele orașului păstorit de pesedistul Ionuț Pucheanu. Abia spre seară, primarul Pucheanu a aflat că trotuarele fac parte din domeniul public și, deci, trebuie curățate de către serviciile din subordinea sa, măcar pe străzile principale.

Cea mai mare și cea mai circulată stradă a Galațiului, Brăilei, la ora 15, avea trotuarele cu gheața mai lucioasă ca cea a unui patinoar performant, mai ales în zona de coborâre din Țiglina I spre Mazepa (foto 1). Ăsta era și motivul pentru care puțini gălățeni îndrăzneau să se avânte pe strada în pantă. Luciul de oglindă al gheții era întreținut de curenții de aer care ajung în zonă din direcția Dunării. Porțiunile dalate acționau ”agravant” asupra echilibrului îndrăzneților care s-ar fi avântat pe străzile Galațiului, de dimineață până seara, atunci când s-a deșteptat Pucheanu. Într-un oraș civilizat, în zona descrisă ar fi acționat Telekom și băncile ce-și au sediul pe strada Brăilei, dar nu poți să le ceri unor firme amărâte să aibă bani de-o pungă de sare grunjoasă.

Abia în jurul orei 18, doi angajați ai Ecosal împrăștiau, cu lopețile, sare pe trotuarele străzii Brăilei (foto 2). Nici nu vreau să mă gândesc ce se întâplă și la această oră pe străzile lăturalnice.

S.Ț.

Pucheanu a aflat că trotuarele sunt domeniu public după ce zeci de gălățeni și-au rupt mâinile și picioarele