Camera de Conturi Galați este blândă cu afacerile vicepremierului Viorel ȘtefanCons Management Parc de Soft SRL, administratorul afacerii din partea municipalității și a Consiliului Județean ce ar trebui să fie vârful economiei gălățene, care are pierderi an de an acoperite din bugetele publice, a primit o gură de oxigen din partea Camerei de Conturi. Golăniile făcute de firma vicepremierului Viorel Ștefan, Navrom Centrul de Afaceri SRL, cea care exploatează clădirea în care se află Parcul de Soft, trebuie să fie reparate de Cons Management Parc Soft, în urma unui raport al Camerei de Conturi. La începutul anului în curs, pe 6 ianuarie, după ce a constatat că firma vizată nu s-a conformat, conducerea Camerei de Conturi Galați, după doi ani de la emiterea primei decizii, a prelungit termenul de conformare până la sfârșitul lunii martie a.c. Despre ajutorul minimis acordat nemotivat de primarul Ionuț Pucheanu firmei Navrom Centrul de Afaceri SRL, Camera de Conturi Galați nu scoate nicio vorbă.

Navrom Centrul de Afaceri SRL le vindea softiștilor energie termică la prețuri umflate

Din raportul inițial al Camerei de Conturi Galați rezultă că proprietarul clădirii Parcului de Soft, Navrom Centrul de Afaceri SRL, a perceput un tarif nejustificat la energia termică, de 298 lei/Gcal, fapt care a produs supraîncasări de 98.563,39 lei, fără TVA, în ultimul an și jumătate. Cu alte cuvinte, băieții vicepremierului pesedist au cerut prețuri mărite artificial la gaze, energie electrică, taxarea amortismentelor pentru centrala termică, plus întreținerea, reparațiile, reviziile CNCIR ș.a., fără nicio fundamentare. Reprezentantul Cons Management Parc de Soft SRL, fostul director Cătălin Aramă, băiat cu state vechi de serviciu în PSD, a acceptat prețurile mărite fără niciun act la bază și i-a taxat, la rândul său, pe softiști. Interesant este faptul că abaterea finaciară constatată de Camera de Conturi Galați în relația comercială dintre firma CL+CJ, Cons Management Parc de Soft SRL, și Navrom Centrul de Afaceri SRL, în favoarea celei a vicepremierului Viorel Ștefan, va fi recuperată abia acum, în baza celui de-al doilea act constatator. În schimb, sume mai mici cu care directorul Cătălin Aramă și-a plătit, din banii firmei pe care o conducea, whisky, cremă de față, hrană pentru câini, bijuterii, gel de duș, conserve de ton ș.a., în valoare de 4.667,38 lei, au fost recuperate. De asemenea, Camera de Conturi a mai constatat că firma care reprezintă CL+CJ l-a plătit, cu peste 12.000 de lei în plus, pe reprezentantul CL în Adunarea Generală a Asociaților.

Fostul director Aramă - uns de PSD și de Dan Nica fără consultarea consilierilor

Încă de la începuturile Parcului de Soft, Cătălin Aramă a fost pus director al Cons Management Parc de Soft SRL, cu intermitențe, prin voința PSD, numiri dictate de Dan Nica și de Viorel Ștefan. Chiar de la început, Aramă se afla în incompatibilitate, ca asociat în Data Soft, firmă care și-a desfășurat activitatea în Parcul de Soft. Cât despre protectorul său, vicepremierul Viorel Ștefan, acesta controlează Navrom SA prin firma bucureșteană TTS SA, cât și subsidiarele acesteia. Lista de asociați a Navrom Centrul de Afaceri SRL cuprinde atât Navrom SA, cât și Navrom Bac SRL, în care pesedistul este asociat direct (http://www.nepasadegalati.ro/politic/2498-stapanii-dunarii-capii-psd-au-pus-ghiara-pe-galati-prin-politicieni-hraniti-cu-firimituri-din-domeniul-naval.html).

S.Ț.