Sportivii paralimpici se pregătesc la Galați pentru Olimpiada de la Rio de Janeiro

   Comitetul Național Paralimpic (CNP) și Olympus, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa românească de lactate, lansează campania națională “Susținem adevărații învingători”, prin care sportivii cu dizabilități sunt sprijiniți activ și pe termen lung în lupta pentru victorii, în drumul lor către Rio de Janeiro, unde vor avea loc Jocurile Paralimpice din 2016.

   Campania are ca obiectiv creșterea gradului de conștientizare a mișcării paralimpice din România, oferind sportivilor cu dizabilități o expunere care să le asigure un nivel de notorietate crescut, comparabil cu cel al sportivilor fără dizabilități. Ea sprijină, de asemenea, eforturile CNP în a asigura accesul antrenorilor și sportivilor la concursurile naționale și internaționale, precum și pentru a asigura accesul acestora la sălile de antrenament și echipamentele sportive necesare, alături de programe de nutriție.

   Astfel, în perioada 18-20 aprilie, când orașul Galați va găzdui cea de-a 21-a ediție a Cupei Danubius, dedicată sportivilor cu dizabilități locomotorii, și Campionatul Național de Powerlifting, sportivi din toată țara se vor întrece în diferite sporturi: atletism, baschet, tenis de masă, tir, pescuit și powerlifting. Cupa Danubius a început joi, 18 aprilie, cu competiții de bachet în fotoliu rulant și tenis de masă, în sala „Florin Balaiș”. Campionatul Național de Powerlifting va avea loc vineri, 19 aprilie, la sala Lulu’s Gym și tot atunci se va desfășura și concursul de atletism, pe stadionul “Dunărea”, urmat de concursul de tir. Concursul de pescuit sportiv este ultimul de pe agenda Cupei, sâmbătă, 20 aprilie. Dacian Makszin, campionul internațional paralimpic la tenis de masă, va participa, de asemenea, în Cupa Danubius. Dacian este primul sportiv care a calificat România la concursul de tenis de masă din cadrul Jocurilor Paralimpice și a înregistrat rezultate foarte bune anul trecut la Londra.

   Competiția din Galați este urmată de Campionatul Național de Popice pentru Nevăzători, care va avea loc în Cinciș - Hunedoara, în perioada 20-21 aprilie. Sportivi nevăzători din toată țara vor lupta pentru calificarea în echipa națională care va reprezenta România în campionatele europene.

   "În România, sportivii cu dizabilități au o expunere foarte redusă, încât nici nu o putem compara cu cea a altor sportivi. Misiunea noastra este să reducem acest decalaj. Cu ajutorul partenerului nostru, Olympus, și prin intermediul acestei campanii, contribuim la dezvoltarea unei comunități echitabile, cu respect și oportunități egale pentru toți oamenii. În plus, cu cât avem mai multă vizibilitate, cu atât mai mult putem atrage și pregăti, în sportul paralimpic, tinerii cu dizabilități, având astfel posibilitatea de a forma o echipă mai mare care să reprezinte România la Rio și care să obțină rezultate foarte bune", a declarat Sally Wood-Lamont, preşedinte al Comitetului Naţional Paralimpic Român.