Comisarul Corcoduşă - lansare de carte la Librăria Humanitas din Galaţi

  Librăria Humanitas din Galaţi şi Editura Adenium vă invită sâmbătă, 8 noiembrie, de la ora 13.13, la lansarea de carte a autorului Adrian Buzdugan - Comisarul Corcoduşă. Vor participa, alături de autor, Victor Cilincă, Octavian Miclescu, Marius Grama, Gabriel Cheşcu şi A. G. Secara. 

   O scriere greu de încadrat în genuri literare, un policier umoristic absurd, neoavangardist, în cinci episoade, despre un justițiar autohton ce „rezolvă” cazuri în diverse colțuri ale lumii: Italia (Dragoste și corcodușe la Palermo, Fiica lui Corcodușă), Franța (Filiera durerii), Arabia (Mecca) și Rusia (Moscova nu crede în gloanțe). Ca personaj neaoș și, totodată, cosmopolit, comisarul Corcodușă va păși cu siguranță în istoriile literare, ridicându-se la înălțimea marilor detectivi ai literaturii polițiste. 

 

   „Cu acest roman, Adrian Buzdugan doboară încă o barieră. Asta însă nu ne mai miră. Autorul și-a făcut din jocul cu canoanele literare o îndeletnicire programatică. După un volum de povestiri „ultimative” (Capela excomunicaților) și un roman filosofico-științifico-fantastic (Citadela de fier), ne oferă acum un roman polițist absurd, cu totul excepțional pentru literatura română și, prin valențele lui urmuziene și, deci, avangardiste, unic poate în literatura lumii. Ca personaj neaoș și, totodată, cosmopolit, comisarul Corcodușă va păși cu siguranță în istoriile literare, iar prin suplețea insolită a tramelor sale, un spectacol amețitor vecin cu leșinul hipnotic, romanul va lăsa multă vreme cititori mulți cu gura căscată, năuci. Adrian Buzdugan demonstrează din nou că are abilitatea de-a se ridica deasupra genurilor, ca un zeu pehlivan, pentru a se amuza apoi încâlcindu-le ițele în cele mai neînchipuite feluri.”(Mircea Pricăjan)