Proiect Comenius de succes la Galați

   Pasiunile elevilor și dedicarea profesorilor promovează diversitatea și dialogul intercultural, iar prin artă și creativitate școlile gălățene pot deveni chiar ambasadori ai culturii.

Nu este doar un deziderat, ci un fapt. Proiectul Comenius "I love music, I love drama, I love life" (cu parteneri din Grecia, Irlanda, Italia, Polonia, Spania și Turcia), în care a fost implicată Școala Gimnazială nr. 5 din Galați, a transpus în viață emoțiile și talentul copiilor implicați într-o activitate de diseminare a experiențelor dobândite timp de aproape doi ani. Aceasta a culminat cu un musical deosebit, transpus pe celebrul "The Sound of Music", iar sunetul muzicii a rezonat cu cei prezenți. Proiectul se apropie de final, ultima escală urmând a fi la partenerii eleni, ;coala din Plagiari.

  Din septembrie 2013, copii și profesori gălățeni au trăit experiențe de neuitat, începând cu vizita la partenerii spanioli din Huesca (unde pereții claselor sunt din sticlă), continuând cu uimirea încercată la vederea școlii cu doar două clase din Carrick on Shannon (Irlanda), dar și cu activitățile desfășurate de școala privată din Polonia (Lodz), unde muzica si mișcarea erau parte integrantă din curriculum, iar accentul se pune pe încrederea de sine, dezvoltarea personalității și a spiritului de echipă.

 

   Bucuria elevilor prezenți pe scenă a cumulat toate acestea, iar sinceritatea dăruirii lor este un semnal ce trebuie apreciat cu mare satisfacție de dascăli.