Spectacol de sfârșit de an la „Nae Leonard” - Liliacul de Johann Strauss-fiulDevenită tradiție, prezentarea celebrei operete Liliacul de Johann Strauss-fiul va avea loc în acest an duminică, 29 decembrie la ora 18:00. Scrisă în 1874, lucrarea a cunoscut de la început succesul fiind socotită apoteoza „operetei vieneze” (George Sbârcea), o culme greu de egalat a patrimoniului universal care și-a păstrat de-a lungul timpului nealterată frumusețea, farmecul și prospețimea.

Acţiunea se petrece în ultima zi a anului şi în noaptea de revelion, când Falke, prietenul domnului Eisenstein, pune la cale o farsă, pentru a se răzbuna pe acesta pentru o poveste mai veche: după un bal mascat, Eisenstein l-a lăsat pe Falke beat în parcul orașului, îmbrăcat în costum de liliac și dormind pe o bancă, spre batjocura mulțimii, motiv pentru care lui Falke i-a rămas porecla de „Liliacul”. Farsa reușește pe deplin și este prilej pentru Strauss de a crea melodii de neuitat, expresive sau pline de umor, de nobilă inspirație.

În distribuție îi regăsim pe tinerii artiști îndrăgiți ai teatrului: Rodica Stefan (Rozalinda),   Florin Bobei(Eisenstein), Adelina Diaconu (Adela), Dominic Cristea (Falke), Adrian Mărginean (Alfred), Florentina Soare (Prinţul Orlovsky),      Paul Buţa                (Frosch), Roxana Dobre (Ida),   Tudorel State (Blind) și invitatul serii basul Dan Popescu de la Opera din Brașov (Franck). Orchestra, corul și baletul teatrului sub bagheta maestrului Eugen Dan Drăgoi vor susține întreaga arhitectură muzicală și scenică a spectacolului.