AGROSTAR asigură la Galați consultanță și sprijin în vederea accesării de fonduri europene   Federația Națională a Sindicatelor din Agricultură, Alimentație, Tutun, Domenii și Servicii Conexe AGROSTAR a creat o rețea de șapte Centre Regionale, care oferă, prin Agricultura AGROSTAR SRL, în parteneriat cu SC Gapa SRL, consultanță și sprijin în vederea accesării de fonduri europene prin PNDR-Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, dar și prin alte programe europene. Centrele funcționează în Alexandria, Rm. Vâlcea, Constanța, Galați, Buzău, Focșani și București.

   Măsurile pe care AGROSTAR le propune beneficiarilor PNDR vizează atât dezvoltare de activități agricole, cât și neagricole în mediul rural cum ar fi: Submăsura 6.1-Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri; Submăsura 6.3-Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici; Submăsura 4.1-Investiții în exploatații agricole (fermele de familie); Submăsura 6.2-Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zonele rurale; Submăsura 6.4-Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole.

   “Agricultura românească a avut și are în continuare un rol important în economia românească, iar în condițiile unei bune absorbții a fondurilor europene, care ar stimula antreprenoriatul, România ar putea deveni o adevărată putere agricolă a Europei, cu condiția să beneficieze și de un sprijin guvernamental substanțial și constant. Credem cu tărie că prin accesarea de fonduri europene destinate dezvoltării mediului rural, investiții în educație și formare, precum și informarea locuitorilor de la sate, mediul rural ar cunoaște o dezvoltare atât în plan economic, cât și social. Specialiștii noștri oferă sprijin atât în pentru întocmirea documentației necesare accesării măsurilor, cât și pe întreaga perioadă de derulare/implementare a proiectelor, astfel încât solicitanții să beneficieze de cele mai bune servicii de consultanță”, declară președintele AGROSTAR, Niculae Ștefan.

   De semenea, Centrele oferă consultanță și pentru accesarea de fonduri prin programele operaționale: POCA (Program Operațional Capacitate Administrativă); POCU (Program Operațional Capital Uman); POIM (Program Operațional InfrastructuraMare); POPAM (Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime) etc.

   Cei care doresc să beneficieze de consultanță găsesc specialiștii la următoarea adresă: str. Portului, nr.23, complex administrativ, corp A, et. 2; persoană contact Laura Cristian; mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; tel: 0756.011.868.

   Federația AGROSTAR, cea mai mare federație sindicală din domeniul agricol, are în componență peste 45.000 de membri, atât producători agricoli, cât și salariați din agricultură și servicii conexe, din sectorul privat, cât și din cel bugetar. Federația AGROSTAR este una dintre puținele organizații afiliate pe plan internațional, fiind afiliata UITA si EFFAT la nivel european.