O delegație din România participă la summitul de investiții Selectusa 2017Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, a anunţat astăzi că 23 de delegaţi de la 17 companii dintr-o diversitate de sectoare din România au călătorit la Washington DC pentru a participa în perioada 18-20 iunie la Summitul de Investiţii SelectUSA (SelectUSA Investment Summit). Summitul este cel mai cunoscut eveniment care pune în legătură companii din întreaga lume cu organizaţii pentru dezvoltare economică din Statele Unite (EDO) pentru a facilita investiţiile în SUA.

„Intrăm într-o nouă perioadă de revitalizare economică în Statele Unite”, a declarat Wilbur Ross, Secretar al Comerţului. „Este un moment  interesant în care companii din întreaga lume să exploreze piaţa americană şi să găsească parteneri care le pot ajuta să îşi creeze sedii în SUA, să îşi extindă activitatea şi să se dezvolte. Nu există un loc mai bun pentru stabilirea acestor legături decât acest summit.”

Delegaţia română din acest an va fi cea mai mare din istoria Summitului SelectUSA. Numărul de participanţi este cu 600% mai mare decât anul trecut. Fiecare dintre delegaţi a avut numeroase întâlniri cu membri ai companiilor şi organizaţiilor pentru dezvoltare economică americane. Delegaţii din România provin din sectoarele minier, tehnologia informaţiei şi comunicare (TIC), inginerie şi industrial.

„Suntem încântaţi să primim 23 de investitori la Summit şi în Statele Unite”, a declarat Ambasadorul SUA în România Hans Klemm. „Summitul, care constituie cel mai important eveniment din SUA dedicat investiţiilor străine directe oferă oportunităţi de afaceri şi resurse de pe întregul teritoriu al Statelor Unite într-un singur loc, permiţându-le participanţilor să comprime săptămâni de eforturi în mai puţin de trei zile”.

Summitul de Investiţii SelectUSA este cel mai important eveniment care pune în legătură companii din întreaga lume cu organizaţii pentru dezvoltare economică din Statele Unite (EDO). Până în prezent, reprezentanţi din 51 de state şi teritorii americane şi peste 65 de pieţe internaţionale şi-au înregistrat participarea la Summitul de Investiţii din 2017. 

Cele trei ediţii anterioare ale Summitului au atras mii de investitori străini. Summitul din 2016 a atras un număr total de peste 2.600 de participanţi, inclusiv investitori de pe 70 de pieţe, organizaţii pentru dezvoltare economică din 52 de state şi teritorii şi 22 de şefi de misiuni diplomatice. Foşti participanţi la Summit au anunţat pentru perioada 2014-2016 noi proiecte de investiţii în valoare de 20,6 miliarde de dolari.