Bătrânul vulpoi comunist Durbacă pierde procesul cu lupii tineri din presă

   Că senatorul PC Eugen Durbacă mimează activitatea în Parlamentul României este aproape o axiomă. Atunci când un tânăr jurnalist îi demonstrează cu acte inactivitatea parlamentară, bătrânul vulpoi comunist Durbacă se aricește și încearcă să intimideze presa.

   Judecătoria Galați a respins, marți 16 iunie a.c., plângerea senatorului PC Eugen Durbacă împotriva jurnalistei Corina Dobre, de la cotidianul Viața Liberă. Tânăra jurnalistă l-a deranjat pe mamutul politic printr-un articol intitulat ”Cât au muncit senatorii gălățeni anul trecut”. Pe baza datelor obținute de la Biroul de Relații Publice al Senatului României, ziarista a prezentat obiectiv activitatea senatorului: Eugen Durbacă figurează ca fiind prezent în numai 103 zile (28,14 la sută)”, afirmație ce se referă la prezența în plen și la lucrările comisiilor. În privința inițiativelor parlamentare ale lui Durbacă, situația constatată de jurnalista Corina Dobre este clară:”Conservatorul Eugen Durbacă are cea mai slabă activitate dintre senatorii noştri, întrucât în anul 2013, conform paginii web a Senatului, a înregistrat zero declaraţii politice, zero întrebări, o interpelare, zero interpelări adresate primului ministru, opt luări de cuvânt în plen, nicio moţiune. În schimb, a susţinut opt iniţiative legislative ale unor colegi, prin semnătură”. Simțind că jurnalista nu-i vede frumusețea politică pe care el și-o admiră în oglindă zi de zi, pe Durbacă l-au trecut fiorii de fost membru supleant al CC al PCR și a purces la flagelarea în instanță a vinovatei. Pentru ”dezinformarea publicului larg și denigrarea activității politice pe care am desfășurat-o cu seriozitate și asiduitate”, politrukul s-a gândit că ar merita despăgubiri de 50.000 lei de la nerecunoscătoarea ziaristă și 100.000 lei de la cotidianul Viața Liberă. Completul de judecată i-a respins cererea aberantă și l-a pus pe bătrânul vulpoi comunist să plătească 10.364 lei, sumă ce reprezintă plata onorariului avocatului pârâtei.

 

   Mamutul politic simte în ceafă răsuflarea rece a coanei cu balanța

   Șeful conservatorilor gălățeni, discipol al pușcăriașului Voiculescu Dan, mai avea un motiv să nu o simpatizeze pe jurnalista Corina Dobre. Înainte de articolul invocat de Durbacă în instanță, ziarista a descoperit care era principala preocupare a senatorului în plenul Parlamentului:<< Pe senatorul Colegiului 4 din municipiul Galaţi îl preocupă cu totul altceva: dosarele penale ale actualilor şi foştilor demnitari, instrumentate de procurorii Parchetului General, ai DNA şi ai DIICOT. „În ultima perioadă apar tot mai multe informaţii în presă cu privire la faptul că demnitarii sau foştii demnitari ai statului român sunt cercetaţi în diferite dosare penale, în principal pentru fapte grave de corupţie săvârşite cu ani în urmă, aproape de împlinirea termenului de prescripţie al răspunderii penale”, se arată în interpelarea adresată ministrului Justiţiei de către Durbacă.>> Deci senatorul Durbacă lucra pentru binele nostru. Se interesa cât de aproape este Justiția de el și de colegii lui și dorea să afle ”care este stocul de dosare mai vechi de un an de la data sesizării, având ca subiecţi persoane expuse politic şi care sunt măsurile luate de şefii parchetelor şi de procurori în vederea soluţionării cât mai rapide a dosarelor mai vechi de un an de la sesizare şi mai vechi de şase luni de la data începerii urmăririi penale”.

   Pe politruk îl interesează, deci, când îi va suna procurorul la ușă, în dosarul disjuns din Aviasan. La începutul anilor ”90, vulpoiul comunist Durbacă a scăpat de o condamnare ce cumula vreo 10 ani de pușcărie, legată de activitatea sa de director la trustul de construcții al Combinatului Siderurgic și de cea de membru supleant al CC al PCR.

    Sorin Țiței