Puşcăriabilul Dan Nica a scăpat din nou de urmărirea penală în dosarul Microsoft

   Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Galaţi, europarlamentarul Dan Nica, va avea o vară liniştită, după ce ieri, 16 iunie, a mai scăpat o tură de ridicarea imunităţii. După modelul patentat de Parlamentul României, şmecherii din Parlamentul Europei se prefac, de aproape un an, că îi dau posibilitatea pesedistului Nica să-şi dovedească nevinovăţia în faţa Justiţiei române. Ieri, în Comisia Juridică a Parlamentului Europei, a lipsit nemotivat tocmai raportorul pentru „cazul Nica”, portughezul António Marinho e Pinto. Şmecheria este evidentă, în condiţiile în care chiar portughezul, care practică avocatura, are imunitatea ridicată încă din 25 martie a.c. Portughezul este acuzat în ţara sa de baştină pentru faptul că a defăimat funcţionari din cadrul baroului în care îşi desfăşura activitatea.

  Încetineala cu care se mişcă instituţiile europene în cazul Nica dă apă la moară scepticilor care afirmă că europarlamentarul PSD se bucură de o protecţie suprastatală provenită din aparteneţa acestuia la „servicii oculte”. Argumentele în sensul protecţiei europene provin de la faptul că Dan Nica, în calitate de ministru al Comunicaţiilor, a privatizat, în detrimentul statului român, Romtelecom. Mai mult, în 2013, tot în calitate de ministru al Societăţii Informaţionale, Dan Nica afirma că statul român ar trebui să vândă şi pachetul minoritar de 46%, în condiţiile în care Romtelecom a avut, în 2012, un profit de peste 70 de milioane de euro.

   Un alt argument, în acest sens, este faptul că Justiţia română nu a ajuns nici până acum în posesia dosarului Ericsson, deşi o comisie rogatorie care să obţină date din instanţele suedeze şi elveţiene a fost constituită de vreo trei ani.

   Incertitudinea privind relaţiile lui Dan Nica cu Justiţia afectează şi funcţionarea Organizaţiei Judeţene PSD Galaţi, acolo unde au început deja luptele pentru putere.

   Sorin Ţiţei