Firma controlată de ministrul PSD al Finanțelor Viorel Ștefan rade tot în Parcul de Soft GalațiNăscut în primul mandat de ministru al Comunicațiilor al lui Dan Nica, Parcul de Soft Galați a ajuns vaca de muls a Navrom SA, firmă controlată de actualul ministru al Finanțelor, Viorel Ștefan. Dan Nica și Viorel Ștefan sunt tovarăși vechi de afaceri cu influență politică, după anul 2000, atunci când Nica a devenit șeful PSD Galați. Din proiectul prezentat la deschidere, de către ministrul Dan Nica, cel care și-a asumat paternitatea și care promitea aducerea celor mai mari firme de soft din lume pe meleagurile gălățene, Parcul de Soft a ajuns o clădire de birouri exploatată de Navrom Centrul de Afaceri SRL. Asta, în condițiile în care investiția pentru amenajarea Parcului de Soft a fost făcută din bani publici, prin asocierea Consiliului Județului Galați, Consiliului Local și Navrom, firmă care a venit cu clădirea în care s-au investit milioane de euro. Cons Management Parc de Soft SRL, administratorul afacerii din partea municipalității și a CJ, are pierderi, an de an, care sunt acoperite din bugetele publice.

Navrom Centrul de Afaceri SRL le vinde softiștilor energie termică la prețuri umflate

Din ultimul raport al Camerei de Conturi Galați rezultă că proprietarul clădirii Parcului de Soft, Navrom Centrul de Afaceri SRL, a perceput un tarif nejustificat la energia termică, de 298 lei/Gcal, fapt care a produs supraîncasări de 98.563,39 lei, fără TVA, în ultimul an și jumătate. Cu alte cuvinte, băieții ministrului pesedist au cerut prețuri mărite artificial la gaze, energie electrică, taxarea amortismentelor pentru centrala termică, plus întreținerea, reparațiile, reviziile CNCIR ș.a., fără nicio fundamentare. Reprezentantul Cons Management Parc de Soft SRL, directorul Cătălin Aramă, băiat cu state vechi de serviciu în PSD, a acceptat prețurile mărite fără niciun act la bază și i-a taxat, la rândul său, pe softiști. Interesant este faptul că abaterea finaciară constatată de Camera de Conturi Galați în relația comercială dintre firma CL+CJ, Cons Management Parc de Soft SRL, și Navrom Centrul de Afaceri SRL, în favoarea celei a ministrului Viorel Ștefan, nu va fi recuperată. În schimb, sume mai mici cu care directorul Cătălin Aramă și-a plătit, din banii firmei pe care o conduce, whisky, cremă de față, hrană pentru câini, bijuterii, gel de duș, conserve de ton ș.a., în valoare de 4.667,38 lei, au fost recuperate. De asemenea, Camera de Conturi a mai constatat că firma care reprezintă CL+CJ l-a plătit, cu peste 12.000 de lei în plus, pe reprezentantul CL în Adunarea Generală a Asociaților.

Aramă a fost uns director de PSD și de Dan Nica – fără consultarea consilierilor

Încă de la începuturile Parcului de Soft, Cătălin Aramă a fost pus director al Cons Management Parc de Soft SRL, cu intermitențe, prin voința PSD, numiri dictate de Dan Nica și de Viorel Ștefan. Chiar de la început, Aramă se afla în incompatibilitate, ca asociat în Data Soft, firmă care și-a desfășurat activitatea în Parcul de Soft. Cât despre protectorul său, ministrul Viorel Ștefan, acesta controlează Navrom SA prin firma bucureșteană TTS SA, cât și subsidiarele acesteia. Lista de asociați a Navrom Centrul de Afaceri SRL cuprinde atât Navrom SA, cât și Navrom Bac SRL, în care ministrul de Finanțe este asociat direct (http://www.nepasadegalati.ro/politic/2498-stapanii-dunarii-capii-psd-au-pus-ghiara-pe-galati-prin-politicieni-hraniti-cu-firimituri-din-domeniul-naval.html).

S.Ț.

                                    Firma controlată de ministrul PSD al Finanțelor Viorel Ștefan rade tot în Parcul de Soft Galați